Nissan Primera: Versnelling overslaan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn man en ik hebben een meningsverschil. Hij is van mening dat hij zonder problemen van de derde naar de vijfde versnelling kan gaan. Ik heb bij mijn rijles geleerd dat je beslist alle versnellingen moet gebruiken, ook bij het terugschakelen.

Lief forum, wie van ons heeft nou gelijk?

Geitje

Geplaatst door Geitje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Terugschakelen is dat niet nodig, als ik in de 5 rijdt en moet stoppen voor het verkeerslicht laat ik hem uitrollen en na het stoppen in de 1, etc.

Als je ver doortrekt in de 3 kun je in een keer wel naar de 5e versnelling, of dat altijd raadzaam is?

Cor

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img407.imageshack.us/img407/6623/...[/img][/url]

het vrouw en man spel...... ;)

paul,

Restless (0), 17 jaar geleden

De site "www.hetnieuwerijden.nl" geeft ook tips op dit gebied. Ik ben het met Cor eens dat terugschakelen geen zin heeft. Meestal kun je hem in de "vijf" laten uitrollen en daarna nog even remmen.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ben geen voorstander van het nieuwe rijden.

Waarom net?
Een motor moet werken, het nieuwe rijden zal dit juist proberen te verhinderen, gevolg, smerig wordend blok, slechtere prestaties meer brandstof verbruik, eventueel schade.
Zie alle threads over sludge in de blokken door het niet warm riden van de blokken of het niet eens op tijd laten werken van de motor.

Normaal rijden, regelmatig langere ritten, waar een auto ook voor is, en nu en dan stevig laten werken, op tijd de beurten (laten) doen dan blijft de motor inwendig schoon en zal alsnog zuinig genoeg rijden.

Met katalisatoren moet je deze warm stoken anders werken deze niet op de werktemperatuur.

Al met al, gebruik je gezond verstand, voor een ritje naar de winkel 200 meter verder loop je of pakt de fiets.
Een auto heeft een motor die moet werken en heeft tijd nodig om op werktemperatuur te komen, is ie dat na 15 minuten dan laat hem ook werken.

Cor

Restless (0), 17 jaar geleden

Cor, dat ben ik met je eens. Toch zitten er ook wel goede tips bij het nieuwe rijden maar inderdaad het nieuwe rijden niet extreem doorvoeren in je rijstijl.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

De versnellingen zijn niet voor niets allemaal aanwezig. Als het de beter was had de fabrikant echt wel de tandwiel verhoudingen aangepast. Dus gewoon alle versnellingen gebruiken en het toerental van de motor op dat nivo houden dat ie " lekker" loopt en gemakkelijk oppakt bij een inhaal aktie. Elk ander schakel patroon zal ten gevolg hebben dat de motor inwendig onnodig vervuilt. En dat levert op termijn alleen maar extra kosten op. Dus in dit geval heeft vrouwlief wat bij betreft geheel gelijk.

Sytze

ps. heb nog wel een extra bed staan.......mocht het nodig zijn.

Geitje (0), 17 jaar geleden

Beste Sytze,

dat extra bed hebben we zelf ook staan. Na 11 jaar samen zijn is dit wel eens nodig.
Kan ik concluderen dat ik met name bij het opschakelen gelijk heb?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Geitje,
Ja, Sytze en ik geven je daarin gelijk, er ziten 5(6) versnellingen op de auto, welke je het beste allemaal door kan lopen vanuit stilstand.

;)

Cor

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Jazeker geitje, (whats in a name, hehehe) je hebt helemaal gelijk. Tenminste met schakelen. Voor de rest, hmmmm, kan ik hiervandaan moeilijk over oordelen.
Nu toch geen oorlog in de keet mag ik hopen?!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.