Nissan Primera: Primera P11 (2.0 automaat) trekt niet door

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedeavond,

Hopelijk kan ik op dit forum wat antwoorden krijgen mbt een probleem waar ik nu al 1 week mee bezig ben.

Vorige week stopte in een keer, zonder enige aanleiding, mijn primera en wilde die niet meer starten. Ik heb de primera van de weg geduwd en de anwb gebeld en zonder fysieke check begon hij met uitlezen. Conclusie: ecu kapot en moest vervangen worden. Ik twijfelde hier ten zeerste aan en heb de auto naar huis laten brengen ipv naar een anwb garage.

Volgende dag heb ik een andere garage gebeld en deze heeft de auto opgehaald. Na dag 1 hadden ze een defecte stroomverdeler gesignaleerd. Deze vervangen voor een nieuwe imitatie. Hij wilde nu wel starten maar sloeg meteen af. Hierna hebben ze het luchtfilter en lmm vervangen (ook een imitatie). Hij liep nu weer en ik kon hem ophalen.

In het begin reed die al niet lekker maar dacht dat ik hem moest inrijden ofzo. Echter wordt het niet beter. De auto trekt heel langzaam op, trekt niet door(veel toeren maar matige stijging in snelheid), kickdown werkt niet en hij gaat amper harder dan 120 km/h. Kortom een auto met veel minder pit dan voor de reparatie.

Kan bovenstaande iets te maken hebben met de vervangende onderdelen?


Ik hoor graag advies,

Danny37

Geplaatst door Danny37 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Stroomverdeler bij een 2.0 komt mij niet bekend voor. Was er een storingscode??

Danny37 (0), 8 jaar geleden

Aanleiding was inderdaad na uitlezen, foutcode weet ik zo niet. Bougies vonkten ook niet meer, na het vervangen van de stroomverdeler wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.