Nissan Micra: Raar verschijnsel bij koplampen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0L

Ik heb iets vreemds met de koplampen en kom er niet helemaal uit. Toen ik mijn micra kocht deed af en toe de rechter koplamp het niet. Nadat ik even goed had gekeken zag ik een vreemde construcie waarbij de (soms defecte) rechter koplamp werd gevoed door de linker lamp, met behulp van een aantal lossen draden die er op een amateuristische manier waren ingezet. Ik snapte alleen niet hoe een lamp die parallel word geschakeld aan een andere lamp, een eigen gedrag kan vertonen. (soms aan, soms uit, onafhankelijk van de andere lamp).

Ik heb toen alles door gemeten. De orginele bedrading die nog wel aanwezig was maar was afgeknipt leek naar behoren te werken. Ik heb toen dus alles eruit gehaald en alles gewoon op de manier bevestigd zoals het hoort. Rara, het werkte gewoon! Snapte dus werkelijk niet waarom die vage constructie er had gezeten, aangezien het op de orginele manier ook gewoon werkte.

Affijn, dat duurde dus een week. Nu is het zo dat als ik mijn lampen aanzet ze het op alle standen doen (grootlicht, ect) behalve de dimlichten. Bij de dimlichten brand alleen me linker lamp, me rechter lamp blijft uit. Soms, als ik een beetje piel met de schakelaar gaat rechts wel aan, maar dan blijft links uit.

Nu denk ik dat de schakelaar kapot zal zijn. Al is het voor mij dan nog wel een raadsel waarom die andere constructie er heeft gezeten en niet heeft gewerkt.

Dus de vraag: Denken jullie ook aan de schakelaar? en zo ja, waar kan ik die dan halen? En heeft iemand enig idee waarom een parallel geschakeld circuit toch anders reageerd dan de andere lamp?

Gr!!

NavyBlueBoss

Geplaatst door NavyBlueBoss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat de lamp het soms niet doet moet je inderdaad zoeken in de schakelaar. Waar je die kan halen??? Waar koop je je brood????

Waarom de lamp niet goed werkte met de extra draden dat kan ook aan het bolletje liggen of aan de stekker????

NavyBlueBoss (0), 12 jaar geleden

Brood bij de plaatselijke bakker, schakelaar bij de plaatselijke garage. Maar laat het brood nou net uitverkocht zijn... Nee even serieus, bij de nissan dealer hadden ze niks en bij de garage ook niet.. Dus zo'n gekke vraag was dat niet...

Marius Kuijt (0), 12 jaar geleden

Bij de sloop verkopen ze soms oud brood

Mozzie (0), 12 jaar geleden

kijk eens bij http://www.deijne.nl Demontage bedrijf voor Japanse Autos.

ps als deze link niet mag, dan excuses hiervoor en mag weggehaald worden.

NavyBlueBoss (0), 12 jaar geleden

*** dubbelpost ***

NavyBlueBoss (0), 12 jaar geleden

Het probleem is verholpen. Het was inderdaad de schakelaar, maar het viel te repareren.

In het kort: de contactpuntjes in de schakelaar glijden over een metaal plaatje heen. Een van de contact puntjes maakte slecht kapot. De andere puntjes waren 1,6mm hoog, de defecte was 1,4mm hoog. Ik heb het puntje van binnen uit "uitgedeukt" totdat deze ook weer 1,6mm was. Alles weer in elkaar gezet en het werkt weer perfect!!

wel een hels karwij om uit te zoeken hoe de stroompjes lopen, want het is echt NIET logisch.

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Handige doe het zelfer...
bedankt voor de feedback.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Als dealer zijnde kan je niet alles in huis hebben. Hebben wij ook niet. Maar was er geen aanbod dan om het te bestellen??

Maar mooi dat het gemaakt is.

Knap stukje huisvlijt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.