Nissan Micra: Radio en aanjager spanningloos na starten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Geachte forummers,

Ik heb een Nissan Micra 1.2 16v van 2005. Soms wil het gebeuren dat na het starten van de auto de aanjager en de standaard radio niet ingeschakeld zijn. De radio blijft stil (geen display, ook niet met aan/uit knop alsnog aan te zetten), de aanjagermotor werkt niet. Pas nadat de motor is uitgezet en weer opnieuw gestart is werkt alles weer. Het gebeurt ook niet elke keer. Alle andere functies werken wel probleemloos.

De auto hebben we nieuw gekocht. Echter sinds een jaar hebben we de auto bij een ander (universeelbedijf) garage, en kunnen we dit waarschijnlijk niet claimen op de garatntie. Waar kan dit aan liggen? Moet ik in het contactslot zoeken of is dit een zekeringendoos-issue? Of is het toch nog zinvol dit bij de dealer terug te koppelen?

Graag uw antwoorden.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ahmed 1 (0), 15 jaar geleden

hallo

het is een oplossing voor de aanjager,ik weet het niet of hij doet wel een beejtje of heelemaal niet,als de aanjager werkt allen op stand vier dan je moet de KACHELWEERSTAND vervangen,bij de sloperijen het is moelijk om te vinden,maar ik vind dat je moet een niuwe eropzetten,maar als hij doet heelemaal niet dan je moet een nieuwe KACHELMOTOR VERVANGEN....... LET OP:EERST MOET JE KIJKEN OF TOEVALIG NIET DE ZEKERING KAPOT IS van de aanjager,het staat onder de stuur.
Over de radio het kan zekering zijn, maar ook kan het verkeerd aangesloten zijn,je moet kijken of de kabels achter nog goed zijn.P.S ik hoor het nog van je.

groetjes Ahmed.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Aangezien je aangeeft dat beide componenten soms niet werken moet je naar mijn idee zoeken bij de zekeringkast. Daarop/in zitten een aanjager en een accessoires-relais. Die krijgen hun hoofdstroom via dezelfde draad. Kijk ook eens naar het elektrische deel van het contactslot.

Ton

Shadowranger (0), 15 jaar geleden

@ Ahmed 1: De aanjagermotor werkt helemaal niet als de storing zich voordoet, ook niet op standje 4. Als ik opnieuw start werkt het wel weer, dus functioneel is er niets defect lijkt me.

@ Nissanwielmonteur, bedankt voor je reactie. Heb je eventueel nog een tip welke zekering ik precies moet hebben? Ik heb dit probleem wel eens met Opel gehad, zit dit in het kastje wat aan het contactslot zit? Is het niet een ander elektronisch aansturingsprobleem met een relaitje ofzo omdat de storing zich eens in de 10 keer voordoet. Misschien dat je dit verder helpt.

De auto is ook voorzien van automatische koplampuitschakeling als het bestuurdersportier geopend wordt nadat het contact is afgezet. We laten de schakelaar dan ook altijd in de aan positie staan (vanwege betere zichtbaarheid en dat je nooit vergeet de lampen aan te doen). Ik zal anders eens proberen of het beter gaat als de schakelaar op uit staat als ik start.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Die ene bij de accu van 80 Amp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.