Nissan Serena 2.0 D: rare geluiden

Bouwjaar: 1994

hallo, bij mijn Nissan Serena is er rond 3000t/m een raar geluid te horen. Het klinkt alsof de motor zelf wat kreunt en klopt en het het doet alles zowat trillen, en dat heeft hij niet altijd al gedaan. Ik denk de laatste 2/3 jaren en het word slechter. Hij is nu 10 jaar oud en heeft ruim 155.000km gelopen, zonder ooit enig probleem te hebben gehad. Weet iemand hoe dat geluid in bepaalde toerentallen veroorzaakt word? En nog iets: de auto is soms 'sneller' bij de ene rit als bij de andere, onder dezelfde omstandigheden. bijvoorbeeld: soms doe ik 80km/u met 2000t/m, en de andere keer is dat met meer als 2250t/m.

Groetjes.

SC.

Geplaatst door SC. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Serena? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

damien1893 (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk eens goed naar de kruiskoppeling van de aandrijfas.
daar nogal vaak speling op en dan gaat bij een bepaald toerental de hele wagen trillen. indien zo vervangen voor hij overvliegt met alle gevolgen vandien!

SC. (0), 17 jaar geleden

Hallo!
Bedankt, Damien, voor je bericht!

We zijn nu al een goede 2 jaar verder (de Kilometerstand staat inmiddels op +- 190.000) en mijn Nissan rijdt beter dan ooit tevoren. Het probleem dat ik eerder aanhaalde heeft zichzelf verholpen. (?) Geen getril of luid gekreun van de motor meer... Wel is er nog steeds een lichte resonantie te horen bij 3000 tpm, enkel in 5de versnelling. Maar ik neem aan dat dit geen kwaad meer kan?

Ik heb de auto laten uitlijnen omdat het hele zaakje naar rechts trok en omdat de banden niet goed afsleten. Helaas trekt ie nu weer wat naar rechts maar wat doe je eraan... Nog eens laten uitlijnen?

Verder heeft de thermostaat het een jaar geleden begeven. Het was nog steeds de originele maar die bleek nooit goed gewerkt te hebben (en dat was een typisch kwaaltje van Nissan hebben ze mij verteld): deze gaf ruim 10° minder aan dan het in werkelijkheid was. Dus nu rijdt de wagen veel beter en geeft de snelheidsmeter geen vreemde waarden meer aan. (bij 2000 tpm gaf het soms 110km aan en soms 75km aan in dezelfde versnelling... erg verwarrend was dat)

Verder een probleemloze wagen (lees tank). Ik hoop nog enkele jaren profijt te halen uit de Serena

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Serena of stel zelf een nieuwe vraag.