Nissan Serena: stroef schakelen

Bouwjaar: 1998

Hallo iedereen!
Ik heb sinds kort een Nissan Serena 1.6, 1998, benzine, en nu merk ik soms dat het schakelen naar z'n 1 en 2 stroef gaat (dat noemt men volgens mij "blijven plakken") ik hoor geen gekraak of geknars in de versnellingsbak, maar ik moet de pook dan wel goed door duwen om hem in z'n 1 of 2 te krijgen, dit is soms ook het geval met het terug schakelen of in z'n achteruit zetten!
Mischien hoort het wel zo bij deze type auto? ik weet het niet?
graag hoor ik van jullie terug!
mvg Greg.

greg3827

Geplaatst door greg3827 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Serena? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

16 (0), 19 jaar geleden

de kabels tussen pook en versnellingsbak gaan soms wel eens stuk, het kan ook zijn dat de regelvijs aan de pook opnieuw moet afgesteld worden

groeten,

mario

greg3827 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips Mario!(beetje laat maar beter dan nooit!)
Die zal ik zeker doorgeven aan de garage waar ik de Serena heb gekocht(ik heb nog garantie dus!)
Is het trouwens normaal dat je de pook(als het in de versnelling zit) een beetje kan bewegen?

Greg

Trouwens sorry voor mijn late reactie terug

greg3827 (0), 19 jaar geleden

De garage heeft toch maar meteen de versnellings bak vernieuwd ( mischien wel met een goede 2dehandse? ) in ieder geval de serena schakeld nu veel beter dan eerst, en dat merk ik ook bij het indrukken van de de koppeligs-pedaal dat het allemaal lichter en makelijker gaat.
Zo nu weer lekker rijden(toch wel goed GARANTIE op motor en vernellingsbak!)

maar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Serena of stel zelf een nieuwe vraag.