Nissan Micra 1.2 LX: ratelend geluid

Bouwjaar: 1989

Hoi,

Mijn Micra uit '89 vertoont het volgende probleem: Als die stationair loopt hoor je een ratelend geluid alsof er iets los zit in de motor dat meetrilt. Het geluid lijkt van laag in of onder de motor te komen. Bij het wegrijden wordt het ratelend geluid tot het overschakelen naar de volgende versnelling steeds sterker en gaat het over in een soort blikachtig schel geluid. Klinkt niet aangenaam. Bij het schakelen van de derde naar de vierde en de vierde naar de vijfde is het weg.
Ik kan niet vinden wat het is. Dacht aan de distributieriem, maar het fenomeen gebeurt ook als je gas geeft in zijn vrij.
Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

rob9916

Geplaatst door rob9916 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

qengelberts (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik vermoed Versnellingsbak

Rudi@work (0), 18 jaar geleden

Bij mij mijn Micra uit 1993 heb ik mijn hitteschild aan de voorzijde van de moter vast laten lassen die zat aan één kant los en dat veroorzaakte ook een rammelend geluid.

rob9916 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden.

Ik heb het gevonden. Het was inderdaad een loszittend hitteschild.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.