Nissan Sunny: Remleidingen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hoi,
Inmiddels hoor ik al 2 jaar bij de APK dat mijn remleiding achter roestig is. Nu ben ik van plan om deze zelf te vervangen. Mijn vraag is, hoe lang moet deze zijn en wat is de diameter?

Alvast bedankt voor de moeite

Oli4_H

Geplaatst door Oli4_H (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

demonteren en opmeten
li en re verschillen
meestal 5 mm
zijn stalen leidingen
kan je niet zelf zomaar felzen zonder speciaal fels apparaat

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Eronder vandaan halen en naar een goede automaterialen zaak gaan. Die kan ze zeker voor je maken met kraagje en al eraan. Ze zijn dan van koper en dat is makkelijk te verwerken.

Oli4_H (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties voor zover in elk geval. Volgens mij kan ik hier wel wat mee. Hoewel ik gezegd heb zelf de remleidingen te vervangen ga ik dat samen met een vriend van mij doen. De benodigde gereedschappen schijnen wel aanwezig te zijn.
En een bezoek aan een automaterialenzaak kan volgens mij nooit kwaad.

80B4ever (0), 13 jaar geleden

Ik denk dat Nissanwielmonteur geen koper bedoelt, maar Cunifer. Dat ziet er uit als koper, is inderdaad makkelijker te verwerken en roest niet. Is eigenlijk een legering van koper, nikkel en ijzer.
Koper schijnt voor (moderne) auto's niet geschikt te zijn als remleiding. Door de wisselend hoge drukken (bekrachtiging) treed er in koperen leidingen op den duur metaalmoeheid op, waardoor de leiding plotseling kan scheuren.
Met het goede gereedschap zitten de dubbele flare-tjes er zo op, zonder dat gereedschap is het inderdaad niet te doen.

Oli4_H (0), 12 jaar geleden

Sorry voor de wat late reactie, maar de remleidingen zijn inmiddels vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.