Nissan X-Trail: Remmen sponzig

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Ik heb een Nissan x-trail waarvan de remmen bij draaiende motor sponzig zijn, indien ik de remmen stevig intrap zonder dat de motor draait is de remdruk gewoon goed, maar bij draaiende motor kan ik de pedaal langzaam verder indrukken (sponzig)
Dit vind ik vreemd daar er zover ik weet een vaste verbinding is tussen pedaal en hoofdremcilinder, het verschil tussen draaiende en stilstaande motor is alleen dat de rembekrachtiger zijn werk gaat doen, of zie ik dit verkeerd.
Of zou het zo zijn dat de rembekrachtiger zo sterk is dat hij remolie door de cups van de hoofdremcilinder kan persen wat me met zonder rembekrachtiger (stilstaande motor) niet lukt

wie weet raad.

rolover

Geplaatst door rolover (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Is bij meerdere type s een veel voorkomend iets.
Gebruik de zoekfunctie maar eens.
Je zult zeggen/denken dit is niet normaal , maar is het wel .
Als je verder geen remklachten hebt als je met de auto rijd , geen paniek.

rolover (0), 11 jaar geleden

Maar wat is de rede van dit euvel, het gaat mijn logica te boven, dat het mogelijk geen kwaad kan is heel prettig maar ik vertrouw het niet, en het is behoorlijk irritant, eerder had ik er ook veel minder last van.

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Meestal inwendige lekkage in de abs pomp.
Pomp vervangen is een optie , maar geen garantie dat het weg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.