Nissan Patrol: Remschijven vervangen 4WD

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 D

Ik kreeg van een kennis het verzoek om remschijven en blokken te vervangen van een Patrol 4wd. Nou is deze auto uitgevoerd met vrijloopnaven meen ik te weten (ik heb de auto nog niet gezien). Ik vroeg mij af, gezien ik weinig ervaring heb met 4wd auto's, tegen welke problemen ik evt. kan aanlopen met het vervangen van remschijven. Is er bepaald speciaal gereedschap/handelingen voor nodig ?

Alvast bedankt voor een reactie

Renzo

Geplaatst door Renzo PRO , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

r9217 PRO, 16 jaar geleden

niks byzonders , gewoon vrijloopnaaf los nemen borgveer verweideren lagerafstelplaat los draaien, denk aan schroefje! en dan pak je hem er zo af

ajtr, 16 jaar geleden

Nee dit is geen probleem zoals r 20 al vermelde.Tip: als je toch deze schijven gaat vervangen kijk dan gelijk even als je ook ruimte op de naaf hebt zoja dan kun je dit gelijk even verhelpen.Hier zitten namelijk vulplaatjes tussen waar je het lager mee kunt op stellen. Remschijven voor deze Patrol liggen zo rond de 20 ä 30 € p/st exl.btw en verzend kosten. This maar dat je het weet want .

sleutelman, 16 jaar geleden

Hallo Renzo
bij de patrol 2.8 zitten conische nastelbare lagers
borgmoer vast 1/8 slag los en dan boutje monteren indien borg plaatje niet precies uitkomt plaatje omdraaien!!
NU de volgende TIP; nissan schrijft voor om bij iedere grote beurt de vrijloop naven van links naar rechts te wisselen in verband met inlopen naar een richting ---------vergeet niet om een ruime lik wiellager vet te zetten !'niet te veel-!-- lager moet voldoende kunnen koelen!
veel succes groet van de sleutelman.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.