Nissan Sunny 1988: Ruitensproeier

Bouwjaar: 1988

Mijn ruitensproeier aan de voorkant wil niet meer werken terwijl het achterste gedeelte wel werkt en dat terwijl dit op het zelfde pompje loopt wat rechts voor zit gemonteerd.Het achterste gedeelte word aangedreven door een knop op het het instrumenten paneel en het voorste gedeelte met een hendel op de stuurkolom (rechterkant)deze handel werkt perfect tenminste wat betreft als ik de ruitenwissers aanzet maar het sproei gedeelde (hendel optillen) laat wel de ruitenwissers draaien ongevoor 10 keer maar sproeit niet?? zit er nog ergens een relais tussen want de zekeringen heb ik allemaal gecontroleerd en kan daar niets vinden.Alle tips zijn welkom,bij voorbaad dank.Het betreft een Nissan Sunny SLX 3 deurs bouwjaar 1988 en pas 48529 gelopen en is als nieuw.

@xa

Geplaatst door @xa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

damien1893 (0) PRO, 19 jaar geleden

als je de waterbak vrijmaakt zal je zien dat er wel degelijk twee pompjes staan (of zou moeten staan).dat tweede pompje zit waarschijnlijk vast;Enkele zachte tikken terwijl iemand de schakelaar bediend kan soms helpen.En anders vervangen...

@xa (0), 19 jaar geleden

Dat tikje heb ik inmiddels al gedaan en de spannig ook doorgemeten dat zit goed dit werk perfect,het pompje lijk kapot te zijn en zal dat moeten laten vervangen of zelf proberen weet namelijk niet of ik daar het reservoir voor moet los draaien in de moter ruimte.De pompjes zitten rechtsvoor onder het spatbord gemonteerd onder het tankje en is dit los te verkrijgen het is het rechter pompje van de voorsproeiers en wat kost zoiets enig idee voor de kenners en is dit zelf goed te doen,laat het maar weten graag advies in deze want ik moet op APK voor het laatste van de maand dus!!!!!!

Martijn7412 (0), 19 jaar geleden

Hai Jo,
Zelf een Sunny gehad en ook dit probleem! Het is vrij simpel.
Voorbumper demonteren en dan heb je alle ruimte vrij om bij de 2 pompjes te komen! Kosten?? misschien ¤ 20 een belletje naar de Nissan-dealer en je weet het want als je het pompje op de sloop haalt heb je kans dat deze ook weer kapot is.
Veel succes en als je vragen hebt merk ik het wel.

Martijn

damien1894 (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan ook een gedeelte van de zwarte beschermplaat boven het rechtervoorwiel losmaken .dat gaat iets vlugger en zeker als je het wiel demonteert.
damien

@xa (0), 19 jaar geleden

Beste denkers,het probleem is OPGELOST ik heb het pomje gedemonteerd en van het reservoir gehaald en toen bleek dat er aan de onderkant van het pompje 3 schroefjes zitten deze heb ik losgedraaid en daar zit een soort vliegwieltje en dit draaide erg stroef.Ik heb dit met siliconenspray ingespoten en met de hand beginnen te draaien dit hielp al na enige keren te hebben gedraaid zodat ik het aan de spanning kon aansluiten,nou ik moet zeggen het loopt als nieuw dus dit probleem is OPGELOST bedankt voor jullie reacties en tips BEDANKT.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.