Nissan Sunny 1988: Zekering slaat telkens door

Bouwjaar: 1988

De linkerkoplamp samen met de achterste lichten ,doen het niet, telkens als ik de 10A zekering vervangt, brandt deze door. Ik heb dan de binnenkant van de wagen helemaal gedemonteerd, maar nu blijkt dat er een wirwar van draden doorheen de wagen loopt, Het is dan ook hopeleoos om de draden van de lichten terug te vinden. Met de bedienigsschakelaar is nikse mis mee, ik zie ook geen opgerookte draden.Weet iemand hoe ik dit best moet aanpakken? Waar moet ik beginnen met zoeken? Wijst dit op een kortsluiting? Rechterkoplamp zit op en aparte circuit, daarom werkt deze wel.

Graag had ik zo snel mogelijk een antwoord hierop,aangezien ik s avonds niet met de auto kan rijden met 1 licht!

Duizendmaal dank

ironman

Geplaatst door ironman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit de kentekenverlichting soms ook op deze zekering zoek daar dan eens.
Of is er misschien pas een andere radio in gezet?

Hans

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

trekhaak? verkeerd lampje gemonteerd achter?

ironman (0), 19 jaar geleden

Sorry , van mijn bovenstaande uitleg klopt niet veel. Het zit zo : Het zijn de parkeerlichten(stadlichten?) voorraan die niet branden + 1 achterlicht rechts.De voorste koplamp was stuk en is ondertussen vervangen.
De kentekenverlichting werkt, dus is zeker niet op deze zekering aangesloten. Er is de laatste tijd niks aan het elektrische circuit gewijzigd of iets extra op aangesloten. Het probleem is zomaar plots ontstaan (tja, raar maar waar)

Groeten
Jo

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is er niet een fitting waar de stadslichtlampjes in zitten gesmolten.

Hans

ironman (0), 19 jaar geleden

Dat heb ik niet nagakeken, mijn pa is met de auto weg, zodra hij terugkomt ga ik die fitting nazien. En als blijkt dat deze niet is gesmolten? Waar zit dan het probleem?

Bedankt

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ook in het achterlicht zitten en wat prutser al zei zit er een trekhaak aan de auto?
Instrumenten verlichting in de auto valt die ook uit?
Je moet gewoon flink zoeken het is erg moeilijk om zo even te zeggen waar het precies zit.

Hans

ironman (0), 19 jaar geleden

auto heeft geen trekhaak en verlichting in de auto valt niet uit. En ik heb de fittings gecontroleerd op kortsluiting, maar helaas hier ligt het niet aan. Ik kan natuurlijk heel de auto demonteren en op zoek gaan naar een gesmolten draad ofzo, maar dan zit ik volgende maand nog te zoeken. En de kans dat ik alles op z'n plaats terugzet is zeer klein.

ironman (0), 19 jaar geleden

Kan ik ergens op het net een elektrische schema terugvinden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.