Nissan Almera: Schakelen versn.bak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: YD 22 (2,2 diesel)

Bij een nissan almera diesel YD 22 motor heb ik in de versn.bak alle lagers vervangen, hierna was het probleem dat hij niet meer kon terugschakelen naar 1 en 2 daarna heb ik de synchr.mesh ringen van 1en 2 vervangen en de schakelas met schakelvork maar het probleem blijft weet iemand een oplossing of heeft dit eerder bij de hand gehad
bij de dealer wisten ze het ook niet ze kenden het probleem niet bvd de koppeling is ook vervangen.

Theo Veenman

Geplaatst door Theo Veenman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bennie (0) PRO, 17 jaar geleden

Het zou kunnen dat je de bakhelften pas moet monteren als je de bak in een bepaalde versnelling zet, zodat de schakelvorken vast staan. Als je dat niet niet doet is het mogelijk dat als je de bakhelften op elkaar zet, dat er een gedeelte geblokkeerd word doordat er een schakelvork naar beneden valt, zonder dat je dat door hebt. Advies is om de bak weer uit elkaar te halen en schoon te maken, en dan even uitproberen in welke versnelling je hem moet zetten. Bak weer dichtbouwen zonder pakking er tussen, en dan eerst met een schroevendraaier of iets dergelijks proberen of je weer in alle versnellingen kan schakelen. Als het niet goed is hoef je namelijk niet weer al die pakkingresten te verwijderen. Als het wel goed is weet je dus hoe het moet en kun je hem nog een keer loshalen om er nieuwe pakking aan te smeren. Mij is dit namelijk ook een keer overkomen bij een Almera Diesel. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes, en ik hoor het wel. Ben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.