Nissan Micra: schokken op de snelweg

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0LX

Ik sinds een paar weken een Micra (1.0LX) uit '93 en nou schokt nogal op de snelweg.
Tijdens proefrit niets gemerkt, maar telkens als ik op de snelweg rijdt begint hij te schokken/stoten.

Nou heb ik op dit forum van meerdere mensen vergelijkbare ervaringen gelezen en het lijkt meestal de luchtmassameter.
Daar moeten misschien een aantal verbindingen goed gesoldeerd worden.

Ik wil het graag zelf doen, aangezien het met de uurlonen bij de garage al snel boven de waarde van auto uitkomt, maar ik heb niet veel ervaring (solderen is geen probleem).
Ik heb gekeken maar kon het ding niet vinden onder de motorkap, wel het luchtfilter gechecked (zag er schoon uit). Zit het daar niet aan vast??

Kan iemand me hierbij een beetje op weg helpen?

Oja, verder hoorde ik van mensen dat het misschien ook aan de carburateur kon liggen, of misschien dat er ooit water in de tank is gekomen.. Is dat waarschijnlijk?

Groeten, Jaap

[url=http://img121.imageshack.us/i/motorkap.j...][img]http://img121.imageshack.us/img121/1292/...[/img][/url]

Update: gevonden!
[url=http://img190.imageshack.us/i/motorkap.j...][img]http://img190.imageshack.us/img190/1292/...[/img][/url] [url=http://img230.imageshack.us/i/lmm.jpg/][img]http://img230.imageshack.us/img230/2324/...[/img][/url]

jaapkroe

Geplaatst door jaapkroe (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hansfw (0) PRO, 14 jaar geleden

er zit geen carburateur op.Aan de linkerzijde op de foto onder de luchtfilter zie je een vierkante plaat welke rond om met zwarte kit vast zit deze los snijden en daar de aansluitingen op de print plaat opnieuw solderen [ van de stekker naar de printplaat]
hans

jaapkroe (0), 14 jaar geleden

Hartelijk dank Hans! Net terug van werk en nu te donker dus ik ga er later verder mee. Maar heb het onderdeel gevonden (zie foto's boven).
Nu nog hopen dat ik zo het probleem kan verhelpen.

Ik ga er trouwens vanuit dat ik de gewoon alle bovenliggende onderdelen (vooral het luchtfilter) moet verwijderen, dan kabels/schroeven eruit, klaar! (nouja klaar..)
Zal laten weten of het gelukt is.

hansfw (0) PRO, 14 jaar geleden

je hoeft alleen de stekker van de gasklepsensor te verwijderen en de kit weg snijden wat rond de deksel zit dus niet de boutjes los nemen ivm de afstelling van de sensor
hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.