Nissan Micra: schokkend rij gdrag

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: CG10DE 40KW

Goededag,we hebben een micra voor onze zoon gekocht,auto rijd verder gewoon goed maar bij het gas los laten en weer gas bij geven schokt het even,je kunt niet heel fijn het gas doseren,ook als de auto stil staat en motor draaid geef je een beetje gas vliegt het toerental ophoog,we praten over milimeter werk en heel behoedzaam gas geven,laat ik het gas ietsjes los word het abrupt oderbroken,geef ik dan weer iets gas bij gaat het toerental ongecontroleerd omhoog.Er zijn geen storingen via het check lampje,had als eerste verdachte de gas potentie meter die heb ik doorgemeten op pen 1 en 2 dat is netjes bij een gesloten klep circa 0,5 kilo ohm en bij vol open rond de 3,8 kilo ohm.Kan het zijn dat de contacten van de luchtmassa meter moeten worden soldeerd? komen deze symptomen van de lmm of is het iets anders.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kombikart (0), 8 jaar geleden

Gaspedaal is nog van het type met kabel. Kan het zijn dat de kabel niet lekker gaat en een beetje blijft hangen oid.
Wij hebben hier zelf een k11 automaat en dat gaspedaal gaat erg ligt.

Gr Fred

flow (0), 8 jaar geleden

vergeten te vermelden dat als ik gas geef op het gasklephuis dat het de zelfde effect heeft.Gas kabel gaat gewoon soepel.

flow (0), 8 jaar geleden

zo na een lange tijd weer eens tijd gehad voor onze micra,vandaag lmm opnieuw soldeerd maar geen verschil,heb weer gereden en geef je een beetje gas krijg je een flinke schok ook als je het gas los laat, bokt de hele auto dit alles gebeurt bij warme motor bij koude motor is het minder omdat die dan nog wat in de hogere toeren draait ik moet echt heel rustig het gas induwen om geen bonk te krijgen soms lijkt het wel alsof de motorsteunen gescheurd zijn maar dat is niet het geval,ook lijkt het alsof de motor ineens heel veel benzine binnen krijgt,en als je bij 30km/h rijd en gas los laat lijkt het alsof de benzine toevoer abrupt word onderbroken dus niet te regelen is,morgen even weer wat tijd vrij maken en opzoek gaan.

mars (0), 8 jaar geleden

Dit lijkt wel heel erg veel op wat ik met mn Nissan Primera cvt heb.
Maar ik heb zo zoetjes aan alles al vervangen en gecontroleerd.
Het begint er op te lijken dat het bij mij een uitgerekte distributieketting is.
De distributie is een dure aangelegenheid,maar die gaat bij mij vervangen worden en is dan over 2 weken klaar. Ik ben benieuwd.

flow (0), 8 jaar geleden

ik heb vorige week tijd gehad en heb voor de zekerheid de lmm soldeert,gasklep huis goed schoongemaakt (was echt nodig)en de potentiemeter opnieuw afgesteld bij een totaal dichte gasklep,en heb er geen problemen meer mee.Lmm was eigenlijk niet nodig geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.