Nissan Sunny: slecht optrekken, neiging tot stilvallen, check lichtje brandt d

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: cd 20

Hallo,
Het betreft hier een sunny break diesel, van de laatste modellen die gemaakt zijn. De auto wordt steeds zeer (misschien té, de man is bijna 75 jaar oud) rustig bereden, heeft 80000km en is zeer goed onderhouden. De laatste tijd heeft de klant last van inhouden, en zeer slecht optrekken. Soms lijkt er niets aan de hand. De auto is uitgelezen door de dealer en geeft een probleem aan de gaspedaal (elektronisch). Volgens de dealer moet nu ook de computer zelf vervangen worden omdat er een "communicatieprobleem" zou zijn tussen het nieuw model van gaspedaal en de oude computer. Kostprijs zou rond de 1000 euro draaien! Ik heb dat nog niet gehoord?? Dat is toch wel een rare zaak? Heeft er iemand ervaring met dit model? Ik denk dat de almera diesel van deze periode dezelfde motor en motorsturing heeft.
Alvast bedankt voor eventuele reactie!
Groeten,
Eddy Braeckman

garagebraeckman

Geplaatst door garagebraeckman (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ajtr (0), 17 jaar geleden

Ja dit kan mogelijk zijn maar heeft de dealer niets gezecht over herprogramering van de bestaande computer??Dit is bij vervanging van dit heuvel wel mogelijk en scheeld behoorlijk in de kosten.Heb het zefde probleem gehad met een Fiat Scudo en met de computercode de computer te herprogrameren was het zo verholpen. Trouwens vraag mij wel af als de gestelde storing wel juist is. Lich het niet aan de luchtmassameter??? Anders kun je alvorens te gaan sleutelen altijd eerst nog een proef doen met een diesel cleaner.Dit gaf bij mijn Nissan Patrol TDI DE oplossing.Baat het niet het schaat ook niet en je weet maar nooit.

garagebraeckman (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,
Eerst en vooral bedankt voor de reactie. Ik heb een nieuwe gaspedaalsensor laten plaatsen, echter zonder de hoofdcomputer te laten vervangen (800euro!) Een andere dealer had zulks nog nooit gedaan, dus loop ik liever het risico om de auto nog eens terug te zien dan om die mensen 800 euro uit hun zakken te halen ..."voor de zekerheid". Uiteindelijk is er dan een uitgebreide proefrit gedaan en het inhouden is achterwege gebleven. Wel hoor je duidelijke "tikken", zo'n soort geluid als bij hydraulische klepstoters, maar met toch iets anders "voorkomen". De motor zelf draait ook niet 100% mooi rond. Er is een additief voor klepstoters bij de olie gedaan, en een dieselreiniger in de tank én heb de klant de raad gegeven zijn vijfde niet meer te gebruiken. (Rijdt nooit op de autoweg, is goed in de zeventig en heeft de neiging om veel te snel op te schakelen)
Ik laat iets weten als er veranderingen zijn.
Groeten,
Eddy Braeckman

fb239613@skynet (0), 17 jaar geleden

kijk eens naar de egr of sluit deze eens af.gr, mark

fb239613@skynet (0), 17 jaar geleden

kijk eens naar de egr of sluit deze eens af.gr, mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.