Nissan Micra: slecht tot geen stationair draaien, bij gas geven blijft hij wel

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine

hallo,
heb hier een nissan micra k10, 1.2 met carburateur.
heb het volgende probleem, af en toe loopt hij niet stationair, maar bij constant toerental (dus gas geven) dan blijft hij wel lopen, het vreemde is dat hij het de ene keer wel doet en de andere keer niet. heb zelf idee dat er iets is in de carburateur, vuil ofzo? brandstof filter en bougies zijn 10.000km geleden vernieuwd met een grote beurt. volgende is al gecontroleerd:

brandstof toevoer naar carburateur is er wel.
vacuum slangetjes op lekkage
zomer/winterstand luchtfilter-----> deze heeft het ook niet helemaal goed, het vacuumslangetje hier van ligt afgedopt ernaast omdat wanneer deze aangesloten zit hij de klep dicht trekt en warme lucht bij de motor pakt, terwijl het dertig graden was..)

kent iemand dit euvel? hoor het graag!

groet

harrieindewarrie

Geplaatst door harrieindewarrie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nisman (0), 17 jaar geleden

je kan eens kijken of je micra is voorzien van contactpuntjes, deze zit onder de verdeelkap en dienen dan vervangen te worden als dit lang geleden is, ook kan het helpen om je stationair wat omhoog te draaien.
doe dit alleen met warme motor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.