Nissan Micra: garantieperikelen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 cc

Nieuwe type micra is in april 2003 gekocht. In juni 2006 zijn kapot gegaan thermostaat, rechterachterwiellager, elektrische gedeelte vh kontaktslot, voorste en achterste lambdasonde. Voor de eerste drie reparaties bedraagt de garagenota 418 euo. Voor de lambdasondes hoef ik niets te betalen. Wel moest ik voor de achterste lambdasonde ruim 1 week wachten.
Is het ivm de nonconformiteitsbeginsel niet zo dat het geheel onder de wettelijke garantie valt.
Zeker omdat het duurzame onderdelen betreft.
Is deze micra nog wel betrouwbaar gezien de mankementen.

roresso

Geplaatst door roresso (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik het goed begrijp heb je de auto nieuw gekocht in 2003, en toen ook die problemen gehad als 1e eigenaar in de garantie periode?
De onderdelen dan hadden zowiezo moeten worden vergoed 3 maand na aflevering, het werkloon ook.
Als je een nieuwe auto koopt mag je toch verwachten dat deze de eerste jaren probleemloos rijdt, en buiten de normale slijtage geen onderdelen de geest geven zoals contactslot e.d.

Als dat nu is gebeurt, na 3 jaar, zit er geen garantie meer op, je kunt verwachten dat bepaalde veel gebrikte onderdelen gaan slijten een en ander afhankelijk van de gereden km's en hoe die zijn gereden, 100.000 km buitenuit met lange ritten, of dezelfde km's met stadsritten.

Denk dat je een betrouwbare auto hebt, en reparaties hou je toch altijd.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.