Nissan Almera: startmotor...???

Bouwjaar: 1996

Goededag,

Er staat via een vriend van me al een stuk tekst van me auto ergens anders maar ik d8 laat ik hetzelf ook maar doen is makkelijker en beter gedetailleerd.

Ik heb een Nissan Almera 1.4s uit 1996. KM stand = 94500, de auto heeft van Nissan een NATS V2.0 erin zitten en een alarm klasse 2, ik heb tot nu toe 2 keer een probleem gehad met starten. De eerste keer wilde ik de auto starten rond 17.00 uur en hij deed het niet. Het leek wel of de auto wel wilde starten maar dat mijn startobderbreker mijn sleutel niet herkende..mijn accu was goed, alle lampen kon ik gewoon aanzetten en mijn radio met 2 grote subwoofers deden het ook gewoon, dus ijn accu was goed concludeerde ik...Pakte de andere sleutel en probeerde het nog een keer en weer niks....
Was behoorlijk aan het balen en ben maarterug naar binnen gegaan. Na ongeveer 3 uur ben ik weer naar buiten gegaan en probeerde het gewoon nog een keer .....en in 1 keer deed de auto het...!!!!!Dat vond ik vaag.
De tweede keer was een week later, haalde de ANWB erbij en die deed wat spanning op mijn startmotor en hij startte in 1 keer, hij zegt dat de startmotor verrot is, maar met zo een kleine km stand kan dat toch niet, de garage kan ook niks vinden....
Misschien dat iem van jullie het weet, de contacten, het relias wat erin zit of wat dan ook...
Graag hoor ik wat van jullie.....

twisted

Geplaatst door twisted (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer de stekker verbinding aan de start motor eens goed
succes jan

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan heel goed de startmotor zijn. Heb het met een van mijn auto's ook gehad met minder km's op de teller. Het aantal km's maakt niet zo veel uit iemand met 50.000km op de teller met veel korte stukken gereden kan het al heel vroeg krijgen. Dus ik zou maar wel eens de startmotor laten nakijken door een revisiebedrijf en anders een ruilstartmotor monteren en kijken of het probleem dan weg is.
Groet, Quentin

avla (0), 19 jaar geleden

Als je iemand laat starten, en de startmotor draait niet, moet je iemand anders tijdens het starten een klap met een hamer op de startmotor laten geven. Als hij dan aan slaat is je startmotor versleten. Hij zit vrij bovenaan het blok en je kan er vrij makkelijk bij om hem te vervangen, kost ongeveer 200 EUR bij een universeel.

twisted (0), 19 jaar geleden

Dank je wel voor de reacties....!!

het is inderdaad zo dat ik een klap moet geven en dan start hij....alleen is het niet altijd zo....iets van 1 op de 15 keer dat ik de starthamer moet pakken....

kan zo een klap de startmotor meer beschadigen....??(je hoeft niet hard te slaan een heel zacht klapje is al genoeg)

avla (0), 19 jaar geleden

Hoi, één ding weet je nu zeker: na ongeveer anderhalf of twee maanden is de startmotor gewoon helemaal kapot als je hem niet vervangt of reviseert.

Peter Mulders (0), 18 jaar geleden

Hallo:Ik heb dit probleem ook gehad en haalde de startmotor eruit,waarna ik zag dat de koolborstels versleten waren.
Nieuwe koolborstels:niet te krijgen.
Wel een gereviseerde startmotor met inruil oude motor#140 Euro :lijkt me gewoon goed voor jou om ook te doen:Oorzaak :waarschijnlijk veel starts met weinig kilometers.
De auto doet het weer erg goed.
Mvrgr.
Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.