Nissan Sunny: startprobleem sunny n13

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 12v

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem:
Mijn Nissan Sunny n13, 1.6 12v single point injectie, start de ene dag wel en de andere dag niet. Startmotor draait wel. Bougies vonken, zekeringen zijn oke en de injector werkt ook (als ie het signaal krijgt spuit ie in). Laatst is de auto weggesleept door de anwb. De anwb man concludeerde dat het probleem zit in [b] de aansturing naar het inspuitmoment. [/b] (de dag erna startte de sunny weer wel, maar een paar uur later weer niet :S )

Door dit probleem heeft de sunny (als ie het wel doet) ook last van uitvallen bij stationair draaien (warme motor). Door een beetje gas erop te houden blijft ie lopen.

Het vreemde is, dat ik dit zelfde probleem een half jaar geleden ook heb gehad. Maar opeens op een dag (na een paar harde klappen op de zekeringenkast..........toeval?????) startte ze weer en liep ook weer regelmatig stationair. Daarna geen last meer gehad van dit euvel, tot een paar dagen terug.....

Iemand een idee waar ik het probleem moet zoeken, want ik sta een beetje voor een raadsel. Alvast bedankt.

mvg,
Richie

Richie944

Geplaatst door Richie944 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer de draadzekeringen bij de accu eens heel goed. Mogenlijk een geoxideerd contact. Ik heb dat 5 jaar geleden eens gehad bij de wagen van een maat van me. Je kan je daar best wezeloos naar zoeken op zo'n moment.

Ton

Richie944 (0), 14 jaar geleden

Vandaag tijd gehad om weer eens naar de sunny te kijken. De bedrading van de accu ziet er wel slecht uit. En na wat gefriemel had ik ineens draadjes in m'n handen die in het kroonsteentje zaten. Het zag er van binnen ook vies en roestig uit. Zal m'n buurman eens laten kijken die heeft wat meer verstand van accudraadjes

@Ton:
Heb je nog mogelijke oorzaken die het kunnen zijn? Dan kan ik die evt meteen ook onderzoeken, mocht het de accubedrading toch niet zijn

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou eigenlijk is die bedrading en een kapotte injector het enige wat ik ooit meegemaakt heb bij deze motor. Doet het verder eigenlijk altijd.


Ton

Richie944 (0), 14 jaar geleden

Injector is het niet, dat weet ik vrijwel zeker. Dus ik hou je op de hoogte wat betreft de bedrading. Bedankt voor de tip!

Richie944 (0), 14 jaar geleden

Het probleem lijkt te zijn opgelost! Het zat inderdaad in de accubedrading. Om precies te zijn in het stukje draad (met die ´kroonsteen´ ertussen) dat de kabel van de bobine verbind met de + van de accu. Vol met viezigheid en corrosie. Nu de kabel van de bobine rechtstreeks aangesloten op de + van de accu. En ja hoor..... sleutel om en meteen starten. Bovendien loopt de motor weer mooi stationair. Inmiddels alweer mee naar mn werk gereden en terug. Geen enkel probleem met starten.

Ton, bedankt voor de oplossing!

gr
Richie

Theo Sparenburg (5), 14 jaar geleden

Begrijp ik het goed dat de bobine rechtstreeks op de accu is aangesloten en niet via het contactslot?

vr.gr. Theo

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee dat is niet zo. Ik denk dat Richie het een beetje op zijn manier omschrijft (en dat bedoel ik niet vervelend of verwijtend). Hoewel ik het ook even niet zo voor de geest kan halen wat hij precies bedoelt. Maar Richie, mooi dat het opgelost is.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.