Nissan Primera: Startproblemen Primera P11 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V, SR20De

Beste lezers,

Na een week te hebben stilgestaan, probeerde ik deze middag mijn primera 2.0 te starten. In de eerste instantie leek de motor te willen aanslaan, maar de motor startte niet. Bij de volgende poging, leek het erop dat de startmotor wel draaide, maar de benzinemotor niet. Het lijkt erop alsof het tandwiel van de startmotor niet aangrijpt op de starterkrans van de motor. De startmotor draait dus wel, maar er is geen geluid te horen van een ronddraaiende benzinemotor (pompend geluid, om het zo maar te omschrijven).
Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Bij voorbaat dank! :)

PrimeraP11

Geplaatst door PrimeraP11 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je het vrij draaien van de startmotor hoort (dat ie dus de starterkrans niet meeneemt) zal betekenen dat de startmotor defect is. Laat eens iemand anders starten terwijl jij de startmotor een flinke tik geeft.

Waarschijnlijk doet ie het dan wel weer. Mocht dat zo zijn is het aan te raden een reviesie startmotor te monteren. Het schuivende deel kun je ook schoon gaan makenmaar waarschijnlijk komt het probleem dan spoedig weer terug.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.