Nissan Micra: stotteren bij gas los?

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hoi,

3 maanden geleden heb ik een ander in mijn micra gelegd. De originele was een 1.0, die is vervangen door een 1.2 uit 92. De in- en uitlaatspruitstukken heb ik van de 1.0 op de 1.2 overgeplaatst. De carterpan was dieper, dus de uitlaat iets verlengd.
Hij liep als een zonnetje maar nu, als ik het gas los laat en dus op de motor afrem, dan hoor je bom bom bom bom... klinkt als een raceauto maar volgensmij klopt het niet. De auto schud dan ook.

Iemand een idee van wat dit kan zijn?
Ik heb een vraagbaak voor de oude modellen met de 1.0 motoren, kan ik die gebruiken voor het afstellen van de motor? of kan ik die beter niet gebruiken nu ik het zo'n mengelmoesje is.

Groetjes Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

hij heeft even goed gelopen dus denk ik niet dat er iets ernstigs is ,is je ontsteking nog goed rotor verdeelkap,centrifugaal vervroeging werkt nog goed of vacuum vervroeging ,ik weet niet precies wat er bij jou opzit,kleppen stellen kun je aanhouden van een 1.2,ontsteking ook, echter carburatie zou ik op gevoel afstellen omdat een 1.2 spruitstuk op een 1.0 motor zit het zal allemaal wel passen maar de cilinderinhoud is natuurlijk veranderd en zal meer brandstof vragen als een 1.0,en ontstekingtijdstip kun je ook wel wat mee spelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.