Nissan Micra: Synchromesh ringen vervangen / ratelende lager

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: MA12

Hallo allemaal, dit is een tweedelige probleem door twee versnellingsbakken/

Probleem 1:

De synchromesh ringen (2 stuks) zijn kapot en moeten vervangen worden. Is dit goed zelf te doen met genoeg tijd?

Probleem 2:

In de huidig geplaatste bak zit een irritant geluid, beetje een schavend geluid. Het geluid is niet te horen als ik de koppeling ingedrukt houd.
Het geluid is het hardst in z'n een en dat blijft zo tot de 5. Bij de 5 is het ook aanwezig maar minder hard. Volgens de garage is dit een versleten lager, maar ik vraag me af of iemand weet welke lager dit is en wat het zou kosten om dit te vervangen.

Ik hoor het hopelijk snel allemaal!

RickDB

Geplaatst door RickDB (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 13 jaar geleden

Rick,

Ik denk dat je dit klusje best kunt doen, alleen je moet wel de documentatie hebben EN het juiste gereedschap(pers en lagertrekkers ed)

Wat mij het verstandigst lijkt ,is een ruilbakkie op de kop tikken (bak is dan al gereviseerd) en metteen je koppeling(+druklager !!) vervangen.

SUC6 Jeroen

RickDB (0), 13 jaar geleden

ruilbak zit er nu in met de versleten lager. ik heb wel een hoop gereedschap en garagedocumentatie maar geen pers en lagertrekkers helaas

wat zou het dan kunnen kosten om de lagers te vervangen? net zo duur als ringen vervangen? Lagers kwa onderdelen zijn niet zo duur denk ik, dus kwa werkuren zou het wel wat zijn. iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.