Nissan Vanette: temeratuurmeter beweegt bij gas geven

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3 d

hoi,
Ik heb een vanette van 1999.
Als deze stationair loopt loopt hij gewoon warm, wijzer van de temperatuur loopt rustig mee, alles werkt, fan slaat op tijd aan enz. Maar als ik gas geef valt de wijzer van het midden naar beneden, hoe meer ik gas geef hoe verder hij naar beneden valt. bij gas los gaat hij weer naar het midden toe.
koelvloeistof is op peil. Lijkt net alsof er ergens een vernauwing zit.

eric73

Geplaatst door eric73 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

thermosstaat

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Idd, thermostaat blijft waarschijnlijk open staan. Door een hogere "flow" van het koelmiddel en het niet/ slecht reageren van de thermostaat zakt de meter naar beneden. Blijft de meter ook laag (koud) staan als je rijdt? Dit merk je beter als het kouder is.

Overigens kan het ook zijn dat de thermosensor (van je meter) wat gevoelig is.

eric73 (0), 14 jaar geleden

ik heb de waterpomp vervangen en nieuwe koelvloeistof erop gedaan.

Waterpomp begon te lekken. probleem is nu verholpen. de wijzer blijft weer rustig op zijn plek staan en gaat niet meer tekeer als een toerenteller.

mijn probleem is dus opgelost, bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.