Nissan Primera: Terugvallen toerental wanneer auto stationair draait

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Mijn nissan primera 1.8 P11 uit 2000 zakt sinds kort het toerental wanneer de auto stationair draait. Als je een tijdje voor stoplicht bv moet wachten zakt je toerental na ongeveer 500. De auto is 1x zover gezakt dat die afsloeg.

Iemand een idee wat het kan zijn?

IBlokvoort

Geplaatst door IBlokvoort (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

HerwinP (0), 12 jaar geleden

Volgens mij heb ik wel eens gehoord dat dit met een opgerekte distributieketting te maken kan hebben...brandt het motormanagement lampje ook, en heb je de auto laten uitlezen?

IBlokvoort (0), 12 jaar geleden

Ok. Hoe kan ik dit controleren? Auto geeft geen lampje dat brandt en heeft 2 maand geleden uitgelezen door de nissan (lambda sonde was toen kapot). vorige week grote beurt gehad.

JEROEN5326 (0) PRO, 12 jaar geleden

Irene,

Het beste kun je je gasklephuis laten reinigen en opnieuw in laten leren; ik denk nl. dat je gasklep vervuild is.
Ik geloof niet zo in een opgerekte ketting van jou auto, dan had 'ie nl. ook rotter moeten gaan lopen tijdens het rijden..
ALS je dit bij de beurt had gemeld, was het waarschijnlijk in een keer opgelost geweest.

Gr. Jeroen

IBlokvoort (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Het terugvallen in toerental is pas sinds korte tijd. We doen zelf altijd het onderhoud dus komt niet bij de garage alleen voor de APK en dat doet mijn broer. Gaan het weekend maar gasklephuis reinigen, kijken of het helpt.

IBlokvoort (0), 12 jaar geleden

@ Jeroen : wat bedoel je eigenlijk precies met in laten leren?

JEROEN5326 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je zo'n gasklephuis reinigd, is 'ie zijn 'nulstand' kwijt; DIE moet weer worden ingeleerd.
Als je dat niet doet gaat 'ie hoger stationair lopen (1200-1300 rpm) en laat dan ook z,n selflearn controle op 100% zetten..

SUC6
Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.