Nissan Almera: Tikje in rechtervoorwiel bij naar links sturen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 sport ed.

Bij het naar links sturen (bijv. bij inparkeren) op lage snelheid hoor ik in het rechtervoorwiel (bijrijderskant) een zacht tikje, het loopt synchroon met het draaien van het wiel volgens mij. Heb de wielmoeren gechekt, maar zit allemaal goed vast.

Iemand een idee?

Groet Harold

harold72

Geplaatst door harold72 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

tummeke (0), 17 jaar geleden

Waarschijnlijk de steekas

harold72 (0), 17 jaar geleden

Ja en dan? Is dat ernstig, kan ik daar mee doorrijden? Eenvoudig te verhelpen? Of gewoon smeren ofzo?

Groet

tummeke (0), 17 jaar geleden

Daar kan je wel mee doorrijden , zal alleen steeds harder gaan tikken .
Tegenwoordig hoef je wel geen complete steekas meer te kopen , dan heb je voldoende aan de homocineet alleen .

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk eens of de hoes van de homokineet nog heel is zoniet deze meteen laten vervangen en nieuw vet er in.
Niet mee door blijven rijden gaat steeds verder kapot tot hij uit elkaar valt.

Hans

harold72 (0), 17 jaar geleden

dat is toch die hoes die direct achter het wiel op die stang zeg maar zit? Die is hartsikke goed, de auto is ook net twee mand geleden APK gekeurd, dan was ie daar denk ik wel op afgekeurd toch? Nee ziet er keurig uit!

Groet

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja die hoes is het. Laat er anders iemand naar luisteren die verstand van zaken heeft.
Misschien word het geluid wel door iets anders veroorzaakt dan wat wij vermoeden.

Hans

carp (0) PRO, 17 jaar geleden

Of je homokineet kapot of hoorbaar is kan jezelf testen ,door het stuur uiterst naar links of rechts te draaien en dan op te trekken.Het geluid kan ook nog uit je schokbreker komen,het bovenste draaipunt.Doe de motorkap open en leg je vinger midden op de schokbreker terwijl iemand aan het stuur draait.succes

harold72 (0), 17 jaar geleden

Bij optrekken, geen geluid dus de homokineet is het (gelukkig) niet. Heb hem net even op een vlakke weg gezet en laten rollen met het stuur ingedraaid, m'n hand op de rechter veer/schokbreker gelegd, die tikt inderdaad iets, zou ik even in kunnen spuiten met teflonspray ofzo?

Was wel goede tip! Ik denk dat de veer wat knerpt!

carp (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan er niet bij komen met een spuitbus,het mooiste is de veer eronder uit en uit elkaar en evt invetten of vervangen van het lagertje.Wat je eerst nog kan proberen is het rubber in het midden v/d schokbreker ,onder de auto,iets naar beneden te trekken en in te spuiten.Auto wel even opkrikken .groet rene

harold72 (0), 17 jaar geleden

Ben er nog niet uit,

heb nog eens heel goed geluisterd... het tikje treed op bij soms naar links maar ook soms naar rechts sturen, het komt heel duidelijk direct bij het rechter wiel (bijrijderskant) of de schokbreker weg. Het maakt niet uit of de auto/motor loopt, als ik de auto duw en het stuur staat ingedraaid hoor ik het ook. ongeveer een keer per hele ronde van het wiel een tikje alsof er een steentje onder de band wegpetst. in de auto hoor je het ook heel goed. Ik snap er niks meer van. Als ik de schokbreker vasthoud heb ik het idee dat ik het tikje het beste voel.

Wie helpt me verder?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.