Nissan Almera: fluitende bezinepomp

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

De benzinepomp van mijn almera geeft een fluitend geluid. Aanvankelijk was het alleen als de tank ongeveer 3/4 vol was, maar nu blijft het geluid steeds. Mijn buurman, die dezelfde almera heeft maar met een 1500 motor, heeft hetzelfde probleem. De auto's hebben nog geen 80.000 km gelopen. Wie weet raad en wat zal het vervangen van de pomp kosten. Voorlopig zet ik radio maar wat harder. Groet André.

kluitje

Geplaatst door kluitje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

kluitje (0), 17 jaar geleden

Is mijn probleem zo zeldzaam dat er niemand reageert ??

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik herken het bijgeluid van zo'n pomp, dan wel niet van een almera, maar in het algemeen gezien. er zijn meerdere japanse merken waarbij de brandstofpomp duidelijk op de achtergrond aanwezig is... destemeer je er op gaat letten hoe vervelender het wordt ervaren. je kunt het een probleem noemen, zelf denk ik dat het meer in de constructie zelf zit, daar is dan ook weinig aan te doen.

paul,

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

wees blij met een pomp die fluitend zn werk doet
de meeste willen niet eens zonder fluiten aan t werk
(grapje)

kluitje (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Het zal wel een nieuwe pomp worden en dan fluit ik voortaan zelf maar, alleen niet zo hard.
Groet André

wienus (0), 16 jaar geleden

Hier nog een laten reactie André.

Na lang zoeken zie ik ook dat ik niet de enigste ben met dat probleem van een fluitende benzinepomp.
Ik heb een mailtje naar de nissan dealer gestuurd { op aanraden van mijn moteur } of er meer problemen zijn met de bezinepomp, maar daar was bij hen niets van bekend. Nu zie ik dat er al 3 almera nissans 1500 van het jaar 2001 zijn met het zelfde probleem. Ik denk dat we met z ñ allen moeten reageren naar de Nissan dealer. In de eerste garage waar ik mijn auto heb gekocht hebben ze al een nieuwe benzinepomp erin gezet, dat heeft maar een paar maanden geholpen. Mijn vraag aan u is, is nu het probleem bij u opgelost, en wat heeft u er aan gedaan ? Moet ik zelf nu op zoek naar een nieuwe benzinepomp. Ik hoor het wel.

Vr.gr. Wienus

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Aan wie vraag je dit?

Hans

wienus (0), 16 jaar geleden

Aan André. Maar als u er raad mee weet, laat maar iets weten.

Wienus

kluitje (0), 16 jaar geleden

Hallo Wienes.
Mijn buurman, die het zelfde probleem heeft, kwam op het idee om een ander merk benzine te tanken. Dat heb ik gedaan en na een halve tank rijden is het fluiten weg. Hopelijk blijft het zo.
Groet André

ingmar78 (0), 16 jaar geleden

[quote=kluitje]Hallo Wienes.
Mijn buurman, die het zelfde probleem heeft, kwam op het idee om een ander merk benzine te tanken. Dat heb ik gedaan en na een halve tank rijden is het fluiten weg. Hopelijk blijft het zo.
Groet André[/quote]
Ook ik heb ¨last¨ gehad van een fluitende pomp, dacht zal eens v-power proberen, na 1/2 tank was fluiten weg, of het zo blijft is afwachten...

kluitje (0), 16 jaar geleden

Na vier maanden en ongeveer 5000 km rijden is het fluiten van de benzinepomp nog steeds weg. Is het toeval of ligt aan de benzine?
groet André

Roger_Rabbit (0), 16 jaar geleden

Ik heb zelf ook een almera (2001) gereden en had hetzelfde probleem. Fluitende benzinepomp. Bij mij deed de pomp het niet direct na het (koud) starten maar na een tijdeje gereden te hebben. Het tanken van andere benzine loste het probleem voor mij niet op. Het verkopen van de auto wel :-).

kluitje (0), 16 jaar geleden

Twee weken geleden weer mijn oude merk benzine getankt, gewoon om te proberen. Na 100 km was het fluiten weer terug. Nu weer het andere merk getankt en het fluiten is weer weg. Bij de almera van mijn buurman heeft het niet mogen baten. Dit kan toch geen toeval meer zijn of wel ??????????
Groet andré

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.