Nissan Bluebird: Toerental blijft hangen op 2500tpm

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: CA20S - carburateur

Beste forummer,

Mijn Nissan Bluebird heeft een aparte eigenschap die ik maar niet kan oplossen. Enkel bij warme motor heeft de auto de eigenschap om op 2500tpm te blijven hangen, ongeacht de versnelling. De gashendel lijkt wel gewoon vrij te komen. Er zit wel een vacuum-mechanisme op om te voorkomen dat de motor te snel terugvalt in de toeren echter deze heb ik flink uitgedraaid maar dat lijkt niks uit te maken. Ik kan het stationair toerental laten zakken door te remmen terwijl de auto in de versnelling staat, met een beetje geweld dus. Als ik de motor zijn gang laat gaan zakken de toeren meestal weer na 5-10 seconden naar de juiste waarde van 800tpm.

Ik ben benieuwd of iemand wat tips heeft. Het rijdt erg vervelend omdat de auto nu amper afremt op de motor. Van de zomer naar de Alpen en naar Corsica dus dan heb ik dat afremmen toch wel nodig. Tevens staat het zo stom als je voor een zebrapad staat te loeien met zoveel toeren, alsof ik die mensen plat wil rijden :)

Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

Met vriendelijke groeten,

Rens

x-trailrijder

Geplaatst door x-trailrijder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Bluebird? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

firedriver (0), 10 jaar geleden

Het is maar een gedachte van mij, vermits het een carbu heeft, zou het mischien eventueel liggen aan zijn automatische chokeklepinrichting, wordt deze thermostatisch geregeld, blijf zijn chokeklep niet hangen, het is maar theorie, beste is altijd als ik zelf kon kijken, maar ja ben niet van Nederland, ken je iemand dat er iets vanaf weet of ben je zelf een technieker of hobbyist.
Gr.
Jantje

x-trailrijder (0), 10 jaar geleden

Ik ben een doorgewinterde hobbyist zegmaar, heb net een koprevisie van deze auto (succesvol) afgerond.

Er zit inderdaad een automatische choke op, deze is wel afstelbaar. Aangezien de auto vrij lang op zijn choke bleef staan heb ik deze nu zo afgesteld dat na pakweg 2km rijden de choke uit gaat. De chokeklep lijkt soepel te bewegen en zakt mooi weg wanneer de auto in bedrijfstemperatuur gaat. Of die klep eventueel open gaat durf ik niet te zeggen ik zal dat gaan controleren! Bedankt voor de tip.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Rens

Neem even contact met mij op.

x-trailrijder (0), 10 jaar geleden

Zal ik doen! Stuur je even een mail :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Bluebird of stel zelf een nieuwe vraag.