Nissan Almera Tino: Uitval dashboard Almera Tino

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Alle meters van het dashboard van mijn Tino vallen soms uit. De auto rijdt verder probleemloos door en na verloop van tijd beginnen ze ook weer te werken maar toch heel vervelend om alle info te missen. Het gebeurt vrijwel alleen tijdens lange ritten en de meters beginnen vaak weer te werken na een korte pauze (afkoeling?), maar soms ook door het rijden over een putje of hobbel of het dichtslaan van de motorkap. Op het moment dat de meters zijn uitgevallen klinkt de radio ook een stuk zachter. Ook lijkt het uitvallen zich vaker voor te doen als de buitentemperatuur kouder is want afgelopen zomer was het probleem er een tijdlang niet. Het lijkt me een contactprobleem.

Heb eens gelezen ergens op internet dat het te maken had met een haperende relais van de koelventilatoren (zitten samen met het dashboard en de radio op dezelfde zekering), maar ik zou niet weten waar die zit. Iemand een idee? Het vervangen van het relais was in dat specifieke geval de oplossing...

Bastvtas

Geplaatst door Bastvtas (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bastvtas (0), 10 jaar geleden

Vandaag tijdens rijden opzettelijk de verwarming flink hoog gezet en de meters vallen idd uit wanneer het instrumentenpaneel te warm wordt. Als ik de kachel vervolgens even koud zet springen de meters weer aan.. Waarschijnlijk wordt het paneel opgewarmd door het achterliggende luchtkanaal en krijgt het een contactprobleem door opwarming. Ben benieuwd of er een hele nieuwe klokkenwinkel in moet. Ga zelf het dashboard demonteren als ik tijd heb dus tips waar op te letten bij reparatie zijn van harte welkom.

kaleido 1 (2185) PRO, 10 jaar geleden

Let op soldeerpunten met een zwart of verkleurd randje.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Laten repareren bij BBA-Reman in Utrecht. Als je het paneel uitbouwt kan je er misschien zelfs op wachten.

Bastvtas (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reacties! Heeft even geduurd voordat ik wat tijd had om ermee verder te gaan maar heb het dashboard open gemaakt en het instrumentenpaneel losgeschroefd. Dit ging erg gemakkelijk en ik heb in eerste instantie alleen de aansluitingen aan de achterzijde van het paneel wat heen en weer bewogen en het paneel terug geplaatst. Bij de eerstvolgende lange ritten met ingeschakelde kachel is het paneel niet meer uitgevallen! Verwacht ook niet dat dit weer gaat gebeuren...

Mocht het paneel toch weer uitvallen dan weet ik hoe eenvoudig hij is uit te bouwen en kan ik alsnog eens langs bij BBA-Reman of verwissel hem met een gebruikt paneel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.