Nissan Primera: Verlichtingsprobleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste experts,

Sinds kort weigert de rechter koplamp (dimlicht en grootlicht), terwijl het lampje OK is. Spanning ontbreekt op de contacten, maar massa is OK. Lichtsignalen geven lukt wél. De zekeringen in de motorruimte naast de accu zijn OK en spanningvoerend. Geen relais aangetroffen. Als alle stroom door de lichtschakelaar gaat kan ik me voorstellen dat die op den duur defect raakt. Kan bijna niets anders zijn dan dat. Mijn vraag is: ik wil de lichtschakelaar doormeten (en zo nodig vervangen), maar hoe krijg ik hem los?

Relevante reacties welkom!
Groet, Wim.

Wim_H

Geplaatst door Wim_H (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is niet zo spannend. stuur eraf, stuurkolomkappen demonteren en dan ben je al bij de schakelaar. Nog een paar clips of boutjes en je kan hem eruit halen. groet Thijs

Wim_H (0), 16 jaar geleden

Thijs,

Bedankt voor de aanwijzingen. Alle schroeven losgehad, maar de stuurkolomkappen blijven aan elkaar vast zitten...
Morgen verder.

Groet, Wim.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Stuur laten zitten, kappen zitten ook met een soort weerhaken aan elkaar. Vervang de schakelaar maar dan is het probleem over.

Groetjes
Ton

Wim_H (0), 16 jaar geleden

Ton, ook bedankt voor je reactie! Schakelaar blijkt inderdaad defect.

Groet, Wim.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.