Nissan Primera: Vervangen speakers voorzijde

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Aangezien beide speakers in de voorste deuren defect zijn wil ik deze vervangen. Hiervoor moeten volgens mij de volledige deurpanelen (incl. cv en elec. raam bediening) gedemonteerd worden. Ik heb nu een vijftal boutjes verwijderd maar het deurpaneel komt niet volledig los. Ben ik iets vergeten los te maken of te verwijderen of is er iets anders dat ik over het hoofd zie.

Mvg

Chris

Grandmasta_C

Geplaatst door Grandmasta_C (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je moet je duerpaneel naar boven trekken: thv het midden van je paneel zit een plastic haak die in het deurframe haakt.
LET OP !!...met het monteren moet je het paneel weer van-boven-naar-beneden monteren.

Gr. jeroen

Grandmasta_C (0), 18 jaar geleden

Jeroen,

Dank je wel voor je reactie. Hier kan ik iets mee. Nog 1 vraag..... rond de hendel voor het openen van deur zit een plastic frame. Moet die eerst verwijderd worden of komt deze mee als ik de deurbekleding omhoog haal.

Mvg

Chris

Bennie (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat plastic frame zul je ook moeten demonteren ja. Deze kun je voorzichtig met een schroevendraaier los maken. Hij zit namelijk vastgeklikt. Succes Ben.

Grandmasta_C (0), 18 jaar geleden

Ik ga m'n best doen. Bedankt voor de tip.

Mvg

Chris

Grandmasta_C (0), 18 jaar geleden

Achter de bedieningsschakelaar voor de ruit zit nog een schroef. Als deze verwijderd is, kun je volledige paneel omhoog schuiven en verwijderen.

Mvg

Chros

jst (0), 18 jaar geleden

Let op, de plastic haak breekt snel af. Ik mis er al 1 maar merk er verder niets van (er zijn voldoende bevestiginspunten in de deur).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.