Nissan Micra: Welke koppelingsset heb ik nodig?

Bouwjaar: 1994

Het gaat om een 1.0 54pk uit 1994.

Mijn koppeling is aan vervanging toe. Nu wilde ik een setje aanschaffen (plaat, drukgroep, lager) maar snap even helemaal niks van die verschillende maatgevingen. In mijn vraagbaak staat hetvolgende:

- Type: enkelvoudige drogeplaatkoppeling met fiafragmaveer
- Voeringmaat koppelingplaat (buitendiameter x binnendiameter x dikte in mm):
160TBL 160x110x3,2
180TBL 180x125x3,2

Op internet vind ik echter hele andere maatgevingen:
D 170, 18 x 16, 20 x 18 VLO HK etc etc etc etc...
Deze zouden allemaal geschikt moeten zijn voor een 1.0 uit 1994 maar de maten zijn toch allemaal verschillend... En de prijzen lopen ook behoorlijk uiteen.

Dus hoe werkt dat nou allemaal met die maten? wat is wat en waar moet ik op letten?

NavyBlueBoss

Geplaatst door NavyBlueBoss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

ik denk dat het makelijker voor je is om de automateriaalzaak tebellen of langs tegaan die kunnen aan de hand van je kenteken precies zeggen welke set je moet hebben .

groetjes jan.

firedriver (55), 11 jaar geleden

Chassisnummer kan ook helpen om een artikelnr. te bepalen, als je toch bezig ben, na de hele demontage heb je toch de juiste afmetingen.
Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.