Nissan Micra: Zijruit vervangen Micra

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Beste allemaal,
vanavond heeft een of andere onverlaat het nodig geacht een rugzak met vieze was uit mijn auto te jatten (vermoed dat er gedacht werd dat het een laptop was). Helaas kreeg hij dit niet gedaan zonder mijn zijruit (passagierskant) in te slaan. Omdat ik alleen WA heb, wil mijn schoonvader proberen er zelf en nieuwe ruit van de sloop in te zetten.
Kan iemand me vertellen of dit zelf te doen is, als je beetje handig bent (schoonvader is technisch ingenieur ;-)).Of is het echt een rotkarwei, en kan ik het beter door garage laten doen? Ben al vaker prima geholpen hier, hoop dat iemand me hier wat tips over kan geven.

Groeten Suus

supersuus

Geplaatst door supersuus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kombikart (0), 14 jaar geleden

Hallo.

Is het de voor of achterruit?
Voor is vrij eenvoudig.
Binnenbekleding er af halen, en dan de raam ( of het overblijfsel ervan) aan de onderkant losschroeven van de rails. Daar zit hij aan vast op een soort u profiel, die op zijn beurt vast zit aan een schaarsysteem ( laten zitten) om hem te openen. Sleutel 10 is dat.
Nieuwe raam er in zetten en vastschroeven.
Achter is het het zelfde als het een 5 deurs is. Zo niet dan denk ik dat je bij een glasservice hem er in moet laten zetten. Je loopt alleen het risico dat hij breekt zonder goed gereedschap.

Gr Fred

supersuus (0), 14 jaar geleden

Hoi Fred,

Het is het zijraam aan de passagierskant voor, dusklinkt niet al te moeilijk, ik ga in ieder geval ens kijken of ik de bekleding er netjes afkrijg, dan zie ik vanzelf wel hoe t zit.
Ik laat je weten of t gelukt is, alvast bedantk!!

kombikart (0), 14 jaar geleden

het is echt kinderspel. Je kunt eigenlijk niks fout doen.
Het verwijst zich zelf.
Deurklink er af halen is met een grote sterschroevendraaier.
De rest gewoon ff kijken en er af halen. Die binnebekleding zit er op geklikt en kun je er voorzichtig afhalen.
De plastic folie achter de bekleding niet beschadigen en weer terugplakken zoals het zat.

Gr Fred

supersuus (0), 14 jaar geleden

Beste Fred,

wederom hartelijk dank voor de goede oplossing. Het was inderdaad kinderspel. Nieuwe ruit gehaald bij sloop en had zelf binnen 10 minuten oude ruit eruit en nieuwe erin (niks geen technische schoonpapa nodig ;-)).
Leve de simpele micra en mensen zoals jij!!.

Groetjes Suzanne

kombikart (0), 14 jaar geleden

Hallo Suzanne.

Ik heb hier ondertussen al de 2e K11 micra voor de vrouw. Ik weet er al aardig de weg mee op klus gebied. Ik heb zelf al een keer gehad dat de raam uit de rails was aan de onderkant. Met wat kid er weer ingezet en klaar.
Zodoende wist ik de weg met die zijruit.
Dat is ook het enigste in al die jaren, voor de voor de rest een probleemloos wagentje.

Veel plezier met je karretje.

Gr Fred

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je wel het ruitrubber goed gecontroleerd op achter gebleven glas en de raamlijst die op het randje van de deur zit?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.