Nissan Note : Zitpositie en stand gaspedaal verbeteren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Hallo, mijn dochter heeft een Note gekocht, maar hij zit niet lekker en je voet op het gaspedaal staat te verticaal. Ik zie op het internet dat meer mensen hier last van hebben. Vragen: kun je de stoel hoger monteren (niet met de pook alleen de achterkant, maar helemaal) en/of de stand van het gaspedaal wat aanpassen? Is hier ervaring mee?

Cees van Bijsterveld

Geplaatst door Cees van Bijsterveld (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Note? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo. Je zou onder de bevestigingsbouten van de stoel een opvulling kunnen maken van een bus of een stapel ringen. Let er wel op dat je langere bouten gebruikt zodat deze nog door de moer steken. Dat doen ze origineel ook. Stel je voor dat je maar weinig vlees hebt, 2 omwentelingen ofzo, en er gebeurt iets dan krabbel je jezelf nog wel even achter de oren.

Wat het gaspedaal betreft dat weet ik zo even niet. Het is natuurlijk wel zo dat elke verandering in de stand van het pedaal de werkelijke verdraaiing bij het asje verandert.

Ton

Cees van Bijsterveld (0), 13 jaar geleden

Ton,

Dank je wel! Ik heb de voorzijde 30 mm verhoogd d.m.v. zelfgemaakte wigvormige vierkante blokjes van stalen buis en de bouten ook 30 mm langer gekozen. Aan de achterzijde heb ik wigjes bijgeplaatst. De stoel kun je nl. aan de achterzijde wel wat hoger stellen en zo leek het me steviger dan ook de achterzijde te verhogen.

Ik was vooral benieuwd of er meer ervaringen met die stoel zijn. Mijn Zafira stoel gaat in zijn geheel omhoog nl. Ik heb zelf laatst 2 uur op de snelweg gezeten en als je been dan niet goed op de stoel rust krijg je kramp. Het gaspedaal gaat erg licht en bij 100 km/u hoef je het maar erg weinig in te drukken. Je voet staat dan meer dan haaks op je scheenbeen en dat is niet lekker. Ik heb naar het gaspedaal gekeken, maar dat wijzigen zie ik nog niet zo zitten; je hebt gelijk want je moet toch voldoende slag blijven maken. Ik ga op zoek naar een cruise control, maar liefst heb ik het origineel met de bediening op het stuur. Weet je daar toevallig iets van?

Nogmaals dank voor je reactie.

Cees

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja daar weet ik wel iets van. Ik neem daar later vandaag even contact met je over op.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt mail

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Note of stel zelf een nieuwe vraag.