Opel Combo: 1.7D lekkage koelsysteem

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een combo waarvan een afdekplaatje op het motorblok lekt. Er druppelt heel langzaam koelvloeistof uit. Nou wil ik graag weten wat ik moet doen om die lekkage te verhelpen. Als ik voor de auto sta zit het afdekplaatje aan de achterkant van het motorblok aan de kant van het stuur. Iets verder naar onder zie ik het oliefilter zitten. Dat plaatje zit met twee diagonaal geplaatste boutjes vast. De pakking van dat plaatje sluit niet helemaal goed af, waardoor ie lekt. Moet ik eerst koelvloeistof aftappen voordat ik de boel losschroef en zo ja, waar moet ik dat aftappen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten?

alvast bedankt,

Rik

Delphin

Geplaatst door Delphin (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

eerst de boel aftappen door de adiateur slangen los te halen.

dan de slangen van hetgene wat je wilt vervangen.

Delphin (0), 19 jaar geleden

Nou de klus is geklaard. Eerst koelwater afgetapt. Ik wist niet hoe ik de slang onderaan deradiateur los moest maken, dus heb ik de combo aan de voorkant op assteunen gezet en er vervolgens flink wat emmers en bakken onder gezet. toen het plaatje losgeschroeft en er kwam inderdaad een plens koelwater uit. Werd allemaal keurig netjes opgevangen in de emmers. Vervolgens beide vlakken ontdaan van oude vloeibare pakking door handmatig pulken en op het einde met waterproof schuurpapier. Daarna de boel goed droogmaken en ontvetten. Op het klepje heb ik toen een laagje vloeibare pakking gesmeerd en dit weer op het motorblok gezet. De schroeven heel licht aangedraaid en dan maar wachten. Toen de pakking droog was kon ik de schroeven verder vastdraaien. Toen starten, kijken, nog eens kijken en ja hoor, het zat mooi dicht.

groeten Rik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.