Opel Combo: Radiateur vervangen

Bouwjaar: 1995

Hallo kundige mensen,
Na de dynamo is nu de radiateur van mijn combootje gesneuveld. Een blikkie Bars Leaks mocht niet meer helpen dus heb ik een nieuwe radiateur gekocht. Over het plaatsen twee vragen: 1: zijn er zaken waar ik echt op moet letten of is het een kwestie van de oude eruit sleutelen en nieuwe erin? 2: Bij het loshalen komt volgens mij de koelvloeistof vrij. Ik het slim om de slangen af te knijpen of kan ik beter de vloeistof vervangen en hoe doe ik dat dan?

Vast bedankt voor eventuele antwoorden!

DouweFXR2366

Geplaatst door DouweFXR2366 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jaap4744 (0), 19 jaar geleden

onderste slang los emmer er onder en leeg laten lopen. das al o ja van radiateur

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja als je de onderst slang los maakt loopt al je koelvloeistof er al uit idd, wel ff een bakje eronder (ongeveer 5liter) is slecht voor het milieu.

Ik zou zeker nieuw koelvloeistof nemen, mede omdat dit bij het eruit lopen ook vies wordt.... maar zelf weten natuurlijk.

Dan de motor ff laten draaien omdat er lucht in het systeem zit, dan een paar keer bijvullen en klaar. Of je ontluchting los draaien als je die kan vinden tenminste...

DouweFXR2366 (0), 19 jaar geleden

Jaap, Martijn, bedankt! Vanmiddag komt de radiateur binnen als het goed is, dus dat betekent een vrije middag! Inmiddels kwam ik ergens op deze site bij eenvergelijkbaar onderwerp over een Combo-radiateur tegen dat ontluchten niet nodig is maar bijvullen genoeg? Klopt dat of moet ie toch echt ergens ontlucht worden? In ieder geval alvast bedankt voor de hulp weer!

jaap4744 (0), 19 jaar geleden

nee gewoon bij vullen en warm draaien. tot termostaat open gaat. hij zal wel even zakken hoor. en dan bijvullen sucses

DouweFXR2366 (0), 19 jaar geleden

Jaap en Martijn,
Het is gelukt hoor! De nieuwe zit erin. Bedankt voor de nuttige tips, het ging eigenlijk heel gemakkelijk zo. Het peil zakte inderdaad netjes en inmiddels is het peil steady. Ik kan weer zorgeloos tuffen.

Groeten Douwe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.