Opel Combo: schakelblokje contact verwijderen

Bouwjaar: 1996

hallo allemaal,
Mijn radio is momenteel aangesloten op constante voeding. Ik wilde dit gaan veranderen, en toen deed mijn radio niks. Nadat ik aan de sleutel zat deed ie het heel even wel. Hieruit concludeerde ik dus dat het schakelblokje de geschakelde voedingsdraad voor de radio niet schakelt. Ik ben al aan het zoeken geweest, en ben er achter gekomen dat dit schakelblokje met 2 schroefjes op het contactslot vast zit. Het schroefje aan de voorkant is er een met een sleufgat, maar die aan de achterkant kan ik niet zien, het lijkt op inbus, maar mijn kleinste sleutel past er niet in. Is het wel inbus, en moet ik een kleinere sleutel kopen, of is het toch geen schroefje maar iets anders?
En wordt er verder nog wat anders via deze draad geschakeld, of is het alleen de radio?

alvast bedankt.
groeten henri

fritske

Geplaatst door fritske (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

er zitten 2 dezelfde schroefjes in
succes jan

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

alleen de radio, dispay, en ev zoemer voor sleutel in contact, en centrale deurvergrendeling maken gebruik van deze aansluiting.

fritske (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie, maar toch zit er bij mij niet 2 keer hetzelfde schroefje in. Aan de voorkant zit een schroefje met een sleufgat voor een gewone schroevendraaier en aan het eind is het schroefje voorzien van een dunnere schacht. Aan de achterkant kan ik het alleen met een spiegeltje zien, en wat ik daar zie is een schroefje(neem ik aan) met in het midden een gaatje, dus waarschijnlijk voor een imbussleutel. Omdat het op een lastige plaats zit kan ik het dus niet duidelijk zien.

en Opeltje, met display bedoel je waarschijnlijk dat dingetje met de tijd, datum en temperatuur? dat doet het wel gewoon altijd als het contact aan staat. Dus of ik nou wel of geen spanning heb op de schakeldraad van de radio.

groeten henri

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

display moet pas uit gaan als je de sleutel er uit trekt...zo niet heb je geen geschakelde plus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.