Opel Corsa: 1armige ruitenwisser

Bouwjaar: 1989

hallo,
ik wil een 1 armige ruitenwisser maken voor op mijn corsa a alleen nu vraag ik mij af of iemand dit al eens heeft gedaan en mij zou kunnen uitleggen hoe dit moet.
en gaat de wisser dan over de gehele ruit. en krijg ik problemen met de apk
groeten alex

Geplaatst door

vauxhallnova (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het kan op twee manieren en het valt niet mee. Grootste problem is dat je ( in tegenstelling tot bijv. een alfa 33) de wisseraansturing niet kan veranderen zodat de wisser in het midden stopt.Je kan het originele mechanisme aanpassen, simpelweg het intervalrelais weghalen,deze zorgt er tevens voor dat de wisser in de nulstand teruggaat wanneer je de hendel uitzet, en dat moet dus niet omdat de nulstand vlak is. dan stopt de wisser in de stand waarin je de hendel aan je stuur uitzet.( je hebt dan geen interval meer!!) Enkel de wisser rechtop zetten en klaar,zorg wel dat je weet in welke stand de wisser de eerste keer moet staan, anders wis je de motorkap ook mee. let wel op dat je een steunpunt extra maakt voor de houder van de ruitenwissermotor als je de linkse wisseras weghaalt, deze as valt samen met de linker helft van de wissermotorsteun.

Je kunt ook een kant en klare set kopen van Bonrath, dan krijg je een aangepaste motor die vanzelf stopt in het midden van de ruit, met interval. Kost 150eu

In beide gevallen wist de wisser ( bijna) de hele ruit, ik heb 2 auto's in totaal 11x goed laten keuren met dit systeem.
Suc6

EVO

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.