Opel Manta: aandrijfas lager vervangen manta

Bouwjaar: 1974, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900

Hallo Opelmonteurs.
Weet iemand ook hoe ik een lager kan vervangen van de uitgaande aandrijfas uit de versnellingsbak van deze Manta uit 1974?
de oliekeerring lekt , mede omdat er spel is op de uitgaande as , en tijdens het rijden maakt de versnellingsbak een soort schrapend geluid, bij controle van het oliepeil bleek dat de versnellingsbak te weinig olie bevatte, waarbij ik dus denk dat er een bovenliggend lager te weinig olie heeft gekregen.
Kan ik dit gedeelte apart demonteren van de versnel.bak , of zit er in dit gedeelte waar de prise as ingaat geen lager o.i.d ?
Ik lees bij eerdere vragen van mij dat er best wel mensen op deze site zitten die kennis van zaken hebben, ik zelf ben wel monteur geweest, maar dat was hoofdzakelijk vrachtwagens, dus iets anders hé.

mvg: Frans.

punchy

Geplaatst door punchy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Manta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Het staartstuk kan er apart af. Wel eerst even de telleraandrijving verwijderen.

punchy (0), 12 jaar geleden

[quote=moderator]Het staartstuk kan er apart af. Wel eerst even de telleraandrijving verwijderen.[/quote]
Bedankt voor de toelichting, de speling was dermate groot op het glijlager dat ik de eigenaar heb geadviseerd om dit vervangen te laten doen door een opelmonteur , want er moet nl na het persen van het glijlager met een ruimer het glijlager precies op maat geruimd worden.

mvg: Frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Manta of stel zelf een nieuwe vraag.