Opel Manta: alarmlicht werkt niet, raw wel

Bouwjaar: 1975, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16s

Mijn alarmlichten doen het niet, raw werkt wel normaal. Zekering en relais zijn goed, controlelampje brandt wel bij inschakelen maar gaat niet knipperen. Als ik de grootlichthendel naar achteren trek doen ze het wel, maar zodra ik loslaat stoppen ze weer. Heb al 4 schakelaars geprobeerd, maar het resultaat is steeds hetzelfde. Het gaat om een A-Manta. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is? Alvast bedankt voor eventuele tips of oplossingen.

Groet, Mantaatje

Mantaatje

Geplaatst door Mantaatje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Manta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

probeer eens een ander knipperlicht relais.


groetjes jan.

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

denk dat de alarmlicht schakelaar defect is
kwam vaker voor bij dit model

Mantaatje (0), 13 jaar geleden

Als het aan het relais ligt, zou hij het toch ook niet moeten doen als ik met het grootlicht speel? En ik heb al 4 verschillende schakelaars (inclusief bekabeling) geprobeerd. Stom toeval, of toch iets anders?

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

je stuur schakelaar heb je gewisseld
maar de alarm schakelaar
die zit bij deze toch onder je dash

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Schakelaar zat toch op de stuurkolom Rood en vierkant. Mantaatje probeer eens een aantal keren indrukken. Misscien zit er wat oxide in de weg. Groeten.

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

volgens mij zat ie bij de a onder het dash
bij de b zat ie bovenop
oder dash zat ook de a ruit verw schak en die was paars dacht ik

Mantaatje (0), 13 jaar geleden

Schakelaar zit op stuurkolom, rood en vierkant en is geintregeerd in raw- en grootlichtschakelaar. Zit er nog een tweede schakelaar (niet het relais) onder het dashboard, waar ik niet vanaf weet? Het is geen oxidatie probleem, heb meerdere schakelaars geprobeerd, ook vaak indrukken werkt bij geen van allen. Weet iemand waarom het wel werkt wanneer ik de grootlichthendel naar achteren getrokken houdt, maar verder niet? Omdat alle schakelaars hetzelfde doen, denk ik dat het probleem elders zit.

ernst2884 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb er even over lopen nadenken, maar als ik het zo lees dan lijkt het wel of er geen constante spanning op de aansluiting van de alarmverlichting staat. Als je de grootlicht schakelaar bediend krijgt hij blijkbaar wel spanning, waarschijnlijk dan via de grootlicht schakelaar. Die schakelaars gingen inderdaad veel stuk, dus als je pech hebt heb je er inderdaad 4 die stuk zijn, maar dat lijkt mij ook niet echt waarschijnlijk. Je zou even moeten meten of er op de doorverbinding in de schakelaar (daar kun je dus niet echt goed bij) een konstante spanning staat naar de alarmlichten. Als dat zo is kan het nog zijn dat er vuil in de schakelaars zit, waardoor de knop net niet ver genoeg naar beneden kan, dan gaat het kontrole lampje wel branden, maar de lampen gaan niet knipperen. Ook gebeurde het wel dat er een plasctic pootje was afgebroken dat nog in de schakelaar lag, dan kan het knopje ook niet ver genoeg naar beneden om kontakt te maken. Ik twijfel nog even of er twee aparte konstant stroom draden op zaten voor het grootlicht en de alarmlichten, ik zal van het weekend even kijken of ik dat zo nog kan vinden, dan plaats ik dat hier alsnog.
Zover vast succes, Nico van der Laan.

Mantaatje (0), 13 jaar geleden

Ik heb de schakelaars schoongemaakt met wat wasbenzine, dus denk niet dat vuil de oorzaak is. De alarmlichten werken normaal gesproken in de hoge stand, als hij ingedrukt is werken de richtingaanwijzers. Ik denk dat er wel twee aparte konstant stroom draden op zitten, waarbij die van de alarmlichten is doorverbonden met de raw, maar weet dit niet zeker. Ik heb wel wat schema`s, maar kan ze niet lezen, elektra is helaas niet mijn sterkste kant. Zou ook niet weten hoe ik de boel moet doormeten. Hoe dan ook, alvast bedankt voor het meedenken.
Groet, Mantaatje

Mantaatje (0), 13 jaar geleden

Kwam er achter dat het grootlicht alleen werkt als de verlichting aan staat en dat ook de interieurverlichting gaat branden als ik de grootlichthendel naar achteren getrokken houdt. Dit heeft vast ook iets te maken met mijn alarmlichtprobleem, maar wat? Iemand nog ideeen?

Mantaatje (0), 13 jaar geleden

Uiteindelijk bleek het een slechte stekkerverbinding binnen in de zekeringkast te zijn. probleem is nu opgelost en we rijden weer. Iedereen toch heel erg bedankt voor het meedenken.

Hans4040 (265) PRO, 13 jaar geleden

Nou...ook weer opgelost.
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Manta of stel zelf een nieuwe vraag.