Opel Zafira 2014: Aanhoudend piepend/schurend geluid bij warme motor

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: A16SHT, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 147

Hallo,

Ik zit met een lastig probleem bij mijn Opel Zafira Tourer 1.6 SIDI, 86.000 km. Na een lange rit van 2 uur ontstond een piepend geluid. Op advies vervangen: dynamo-lagers, waterpomp, spanrol, multiriem, en trillingsdemper krukaspoelie. Helaas, het piepen blijft.

Dit model zie je niet vaak, wat het lastiger maakt. Ik vond een vergelijkbaar geval waarbij het vervangen van de trillingsdemper hielp, maar bij mij niet. Zelfs zonder multiriem blijft het geluid. Misschien de distributieketting? Heeft iemand ervaring of suggesties?

Bedankt voor jullie hulp!

Waldo2107

Geplaatst door Waldo2107 (60) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Monteur Senior (560), 1 maand geleden

je had veel niet hoeven te vervangen als je even je multiriem eraf had gepakt want als ie zonder multiriem nog piept is het toch wel degelijk iets anders dan wat deze riem allemaal aandrijft,kun je niet een geluid fragment hier plaatsen?

kaleido 1 (1285) PRO, 1 maand geleden

Als je de koppeling iets intrapt veranderd dan het geluid ?
Gaat het geluid met het toerental mee ?

Waldo2107 (60), 1 maand geleden

Bij koude start geen enkel probleem, maar na 10 minuten rijden ongeveer, dan begint het gepiep. Je kan het vergelijken met het geluid van de multiriem alleen deze is zelfs op de snelweg te horen. Blijft lang hangen dat even weg, maar zodra ik gas geef maakt ie weer een schurend geluid. Als ik de koppeling intrap en geen gas geef gaat het geluid langzaam weg. Ik zal het geluid opnemen, want dan moet ie eerst warm gereden worden.

kaleido 1 (1285) PRO, 1 maand geleden

Zit ik te denken aan je druklager van de koppeling , als je de koppeling los laat komt het dan meteen weer terug.

Waldo2107 (60), 1 maand geleden

Hierbij een filmpje van youtube, dit is exact dezelfde motor en zelfde gepiep. De Duitsers zeggen de membraam van de kleppendeksel, wat denken jullie?https://www.youtube.com/shorts/jLlUSmwef...

kaleido 1 (1285) PRO, 1 maand geleden

100 punten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.