Opel Zafira 2014: melding: Voertuig service dringend nodig

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Sinds een jaar krijg ik nu elke dag 10 seconden na het starten van de motor de melding "Voertuig service dringend nodig".

De auto is nu 3 keer van top tot teen nagekeken en men kan hier geen probleem meer aan vinden. Als men hem uitleest zie je 3 oude foutmeldingen. Kenteken verlichting defect, Turbo druk laag en probleem met de koeling temp. sensor bij aansluiting op het motorblok.

Thermostaat huis was gescheurd en dit is compleet vervangen. Er was toen ook koelvloeistof in de stekkers terecht gekomen. Deze is nu al een aantal keren schoongemaakt maar we weten niet of het probleem nou hierdoor komt.

Alle 3 de problemen zijn dus opgelost/vervangen alleen krijgt men de computer niet gereset waardoor de melding steeds blijft komen. Heeft iemand raad of een idee waar dit nog aan kan liggen of hoe ik de computer kan resetten.

Rsmk2

Geplaatst door Rsmk2 (55) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

quikfit (715), 1 week geleden

Is het resetten bij de dealer gedaan? Anders onderstaande link ff bekijken.
https://www.google.com/search?client=fir...

Rsmk2 (55), 1 week geleden

Volgens mijn garage heeft het niets te maken met het onderhoud. De teller van olie en onderhoud etc zijn gereset. Dit heeft iets te maken met een storing. Maar ik zal dit straks eens proberen.

quikfit (715), 1 week geleden

Kijken of je de meldingen op dealer niveau weg kan krijgen,dan kan je daarna kijken of ze wel of niet terugkomen.Jouw garage krijgt ze in ieder geval niet weg.

Monteur Senior (560), 1 week geleden

ik heb hier verschillende uitleesapparaten wat de ene niet kan kan de andere weer wel, misschien een ander uitleesapparaat proberen

Ehombie (30) PRO, 1 week geleden

Hoe en wat is er getest bij die turbo druksensor en koeltemp sensor?
is er alleen naar gekeken en schoongemaakt?

    evt sensor simuleren en kijken wat live data doet... - Ehombie (30) PRO, 1 week geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.