Opel Zafira 2009: Condenswater airco

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XER, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Uit de interieurfilter drupt bij gebruik van airco condenswater. Water wordt niet afgevoerd naar buiten. Door de garage is meerdere keren de afvoer gereinigd. De laatste keer heeft de Auto een half uur met draaiende motor en airco aan op de brug gedraaid. Water liep er keurig uit. Na een uur rijden weer zelfde euvel. Garage geeft aan dat kachelhuis open moet om te kijken wat er aan de hand is. Waarschijnlijk veel vuil? Vele uren sleutelen zeggen ze.

Herkent iemand dit probleem? En is het kachelhuis loshalen (hele dashboard eruit) de oplossing?

Is dit probleem bekend?

AukeA

Geplaatst door AukeA (70) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 maand geleden - kaleido 1

Interieurfilter zit binnen in de auto onderin je kachelhuis ? zo ja dan kunnen ze toch öok eerst via die opening de boel proberen te reiniging .
Dacht zelf dat dat filter ergens anders zit.

    Helaas, dat lukt niet. Ik hoopte dat je op een andere manier via binnen de afvoer kunt schoonmaken. - AukeA (70), 1 maand geleden

1 maand geleden - kaleido 1

Waar zit het filter precies dan ?

    Achter handschoenenkast. - AukeA (70), 1 maand geleden

1 maand geleden - kaleido 1

Dan kan het geen verstopte afvoer van airco zijn als daar het water lekt.
Vermoed dan eerder een verstopte paravan afvoer dan kan er namelijk van bovenaf water naar binnen komen en daar dan lekken .

    Ook niet als het alleen lekt als de airco aan is? Rij nu al een aantal weken zonder airco, geen probleem. Zodra ik hem aanzet begint het weer. - AukeA (70), 1 maand geleden

1 maand geleden - AukeA

Opgelost. Aan zowel onder stuur als onder handschoenen kast zijkant weggehaald. Met 4 schoeven loshalen, beide zijde 2, kan de onderkant van kachelhuis los. Achteraan zit de afvoer en met een beetje gepruts de afvoer dus via binnen doorgeblazen. Vervolgens via ruimte van interieurfilter doorspoelen met water… water loopt er weer keurig uit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.