Opel Zafira 2018: auto trekt niet

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: B14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Mijn auto haalt gewoon zijn topsnelheid ook met 3 zware personen en tot de nok toe gevuld met campingspullen.
Op een bepaald moment als ik in een hoge versnelling 5-6 rijd, zelfs met hoge snelheid, op de autosnelweg met langdurig stijgend wegdek voel je langzaam de trekkracht afnemen en zie je bijna meteen daarna het gevreesde lampje oplichten. Hierna is zijn topsnelheid bergopwaarts nog maar 90-120 km en ben je blij als je weer vlak rijdt. Het toerental is wel gewoon hoog, maar je mist een stuk extra vermogen. Als je enigszins vlak rijdt, bouwt hij slechts heel langzaam zijn snelheid weer op tot boven de 120 km.
Het gaat mij er niet om dat ik 140 km of harder moet kunnen rijden, maar dat de motor goed functioneert.
Als ik bijvoorbeeld een dag later begin met rijden, brandt het lampje nog steeds, maar in het gunstigste geval merk ik dat hij normaal rijdt. Komt dan ook regelmatig voor dat het lampje bij een volgende startbeurt weer uit is. Zo ook deze vakantie: plusminus 2 uur elke snelheid die ik wilde rijden, lukte totdat het lampje opnieuw in dezelfde situatie weer gaat branden.

Geplaatst door

Peter V. (65)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dat is heel vervelend, maar zonder uitlezen met een fatsoenlijke tester zodat we de codes met omschrijving weten valt er niet veel over te zeggen.

harry4203 1740
badge vip badge

1 maand

Is een algemene foutcode P0299

Peter V. 65

1 maand

Verg je niet gewoon teveel van de auto berg op ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Komt me heel bekend voor.
Jaren geleden met een Astra 1.4 naar Oostenrijk had ik het zelfde.
Auto met 4 personen en vakantiespullen op de rechte weg prima maar zodra de autobahn begon op te lopen moest ik achter de vrachtwagens blijven en met zo`n 90 omhoog.
Bergen rijden was helemaal een ramp.
Nu, met een V6 onder de kap lachend omhoog.

Hans4040 970
badge vip badge

1 maand

Hallo, je vraag is terecht. Maar het probleem ontstaat niet op een berg, maar op de autosnelweg bij stijgend verloop, dus niet echt een berg. Op dat moment is mijn toerental hoog genoeg om te rechtvaardigen dat ik in een hoge versnelling rijd. Ik rijd al sinds 2000 onafgebroken Opel Zafira, dit is mijn derde. Mijn rijstijl is niet veranderd.

Peter V. 65

1 maand

Wat bedoel je met algemene foutcode? p0299 is een turbodrukstoring met vermogensverlies/noodloop als gevolg. kan een lekkage in het inlaattraject zijn, maar ook een defecte turbo kan dit veroorzaken. maw, dat wordt toch zoeken en diagnose stellen.

harry4203 1740
badge vip badge

1 maand

Volgens de garage is de turbostoring eerder een gevolg dan de oorzaak...dus het kan inderdaad van alles zijn. Ik ga binnenkort naar een andere Opel dealer en hoop dat zij wel het probleem kunnen vinden.

Peter V. 65

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.