Opel Astra: Aanjager werkt enkel op stand 4 bij Astra G met airco.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 8V

Na een zoektocht op problemcar was duidelijk dat kachelweerstanden 9 van de 10 keer de oorzaak zijn van dit probleem. Vol goede moed een weerstand besteld en ook hier gezocht waar ik de weerstand kon vinden maar helaas tot op heden geen succes. Dashboardkast gedemonteerd maar behalve de thermostaat van de airco niets te zien, draadboom voor zover gevolgd ook niets te vinden. Afdekplaat onder de motorkap los gehad ook niet te vinden. Nu mijn vraag waar zit dat ding of is die helemaal niet aanwezig en is de standenschakelaar gaan hemelen.
Het is met dit warme weer wel handig dat alles weer naar behoren gaat werken want nu is sleutelen nog grappig.

M.v.g. Ronald.

ronny530

Geplaatst door ronny530 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ronny530 (0), 9 jaar geleden

Ik heb de weerstand gevonden, deze is bijna onzichtbaar achter het inlaat kanaal waarin ook de thermostaat van de airco is opgenomen verstopt. Vervangen is dan een eitje een beetje wrikken en de oude is er zo uit. Wat me wel opvalt is dat de weerstanden helemaal niet onderbroken zijn maar de staafverbinding onder de weerstanden compleet is los gekomen. Wel jammer dat ik al een nieuwe a 50 euro had gekocht want met opschuren van de staafverbinding, een soldeerbout en soldeertin had ik de weerstand in no time hersteld. Grappig is dan weer wel dat de vorige eigenaar heeft gedacht dat het aan de aanjager lag deze heeft vervangen. Maar goed alles werkt weer zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.