Opel Astra: Aanjager werkt niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Ik heb een aantal problemen met mijn opel astra.

1. Mijn aanjager doet het niet, bij de meeste mensen werkt alleen de hoogste stand, maar bij mij werkt er geen 1. Wel komt er tijdens het rijden iets warme lucht binnen. Kan dit ook te maken hebben met dat weerstandje of zou het de knop zijn?

2. De temperatuur meter van de moter komt tijdens het rijden tot net iets boven het blauwe gedeelte. Als ik stil sta loopt hij tot boven de 90 graden en de ventilator slaat niet aan. Waar kan dit aan liggen?

mvg. Dennis

extasefm

Geplaatst door extasefm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sanne (0), 17 jaar geleden

hallo

waarschijnlijk is je motor v/d aanjager kapot je kan ook de draden doorsluiten
maar het beste is nieuwe motor erin 10tje op de sloop

het 2e weet ik niet maar lijkt mij normaal als je rijdt dan koelt de luchtweerstand hem af sta je stil dan niet ventilator slaat aan als hij egt te warm aan het worden is

vandaar probeer maar een s

grt

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nou dennis

dat je aanjager niet meer werkt kan komen door versleten koolborstels van het motortje,als je een beetje handig bent koop je je een paar nieuwe borstels en monteer je deze erin,deze kosten nog geen € 5,-..een gebruikte motor op de sloop halen kan ook,maar je weet nooit in welke staat deze zijn..

dat je temperatuur meter op je dashbord niet verder omhoog komt,kan duiden op een defecte thermostaat!deze zal wel te vroeg open gaan of blijven staan..nieuwe erin en rijden maar weer..als hij lang stationair blijft draaien gaat de meter wel omhoog omdat deze nu niet gekoeld word door de rijwind en is ook normaal.

de warme lucht wat je voelt tijdens het rijden,zal van de rijwind komen die naar binnen komt..

Stefan

extasefm (0), 17 jaar geleden

Waar kan ik deze koolborstels vinden, onder het raam of achter het dashboard?
En waar kan ik de thermostaat vinden, zit deze aan de radiator?

In ieder geval bedankt voor de tip.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

de koolborstels zitten in de aanjagermotor onder het dashbord,de thermostaat vind je als je de slang van de radiator volgt..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.