Opel Astra: centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: xzr 1,6

Beste mensen,
De deurvergrendeling van m'n rechter achterportier doet het regelmatig niet. Ik hoor wel iets werken, maar het knopje gaat niet meer naar beneden of boven.
Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Wellicht komt dat vaker voor?
Waar moet ik het mechanisme trouwens zoeken, aan de kant van de rode knop, of in de buurt van het slot zelf?
En belangrijker nog, hoe krijg ik in hemelsnaam de binnenbekleding van de deur af, zodat ik een het mechanisme kan komen?
Weet iemand een website waar dat op beschreven staat?

Alvast bedankt voor de eventuele antwoorden.

Ger

wageral

Geplaatst door wageral (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

woesch (0), 17 jaar geleden

Deurpaneel is te verwijderen doormiddel van de schroeven die er zitten los te draaien. Deze zitten in diepe zeg maat gaten. Let wel op want ik meen dat er 1 of twee ook nog verstopt zitten in de grepen achter een klein dopje. Als alle schroeven los zijn kan het paneel naar boven geschoven worden. Soms gaat de stoffen afdichtings rail stuk als je het te hardhandig doet. Zodra deze los is merk je dat er aan de achterkant een kabel loopt naar de deur opener. Deze kabel is te vergelijken met een kabel van een voorrem van een fiets. Deze kan los gemaakt worden door naar de opening van een gleufje te duwen en hem daar door heen te halen. Aan het uiteinde zit het pinnetje van de vergrendeling die je er zo uit kan schuiven. Onder en boven kan afhankelijk van het model een tweeter en een speaker gebouwd zitten. Deze stekkertjes ook los halen. Als het goed is is nu het paneel vrij en kan worden verwijderd. Wat je zit is een plastieke folie op de deur zitten. Nu zijn er twee alternatieven. De folie geheel verwijderen en nieuwe halen bij de dealer ( mijn voorkeur) of voor zichtig de randen lossnijden en naderhand weer vast tapen. Achter de folie loopt de bedrading voor speakers en of eventueel elektrische ramen en de deurvergrendeling. Het kan zijn dat ie los is gegaan of dat er oxidatie zit in de bedrading. Deurvergrendeling los maken is het rode lipje los trekken en dan kan de stekker eruit gehaald worden. Terug bouwen gebeurt in omgekeerde volgorde.

Pff een heel verhaal , hopelijk heb je er wat aan. Succes ermee.

wageral (0), 17 jaar geleden

Hartstikke bedankt Woesch, ik ga het dit weekend proberen.

Ger

wageral (0), 17 jaar geleden

Update:
Heb vanochtend de bekleding losgehaald. Alle 5 de schroefjes verwijderd en het paneel losheaald. Alleen......
aan de bovenkant (waar de strip tussen het raam en het paneel zit) wil ie niet los.
Ik durf er geen kracht op te zetten, maar had 'm toch graag helemaal los.
Moet die strip er eerst af (en hoe?).
Trouwens, ik heb de bekleding even naar vooren gebogen en met m'n hand door de opening op de stekker van de deurvergrendeling gedrukt. Tot mijn verbazing werkte hij toen weer.....
Maar zo niet, wilde ik het zaakje toch even uitbouwen (maar dan zonder de bekleding uiteraard).

Groet,
Ger

woesch (0), 17 jaar geleden

Het klopt dat je er kracht tegen moet zetten om hem los te krijgen . Maar hij werkt weer dus waarschijnlijk de stekker los.

wageral (0), 17 jaar geleden

Maar goed, kracht zetten tegen een stripje van dun kunstof (rubberachtig)?
Ik heb het dus over dehorizontale strip dat de afdichting vormt tussen de ruit en de hartplastieke bovenkant van de binnenbekleding. Ik vraag me af waarom dat zo vast zit. Zit er nog iets achter of zo?
Het lijkt of die strip aan de bekleding vast zit. Dan zou ie toch ook met de bekleding mee los moeten komen?
Moet ik er met een schroevendraaier onder wrikken?
Ik vind het erg vreemd moet ik zeggen.

woesch (0), 17 jaar geleden

de strip zit vast aan de deur dat is om vocht buiten te houden. Het is eigenlijk voorzichtig omhoog trekken het gebeuren en dan kan er weinig gebeuren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.