Opel Astra: Aanjagermotor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Als ik de auto 's-morgens start dan werkt de aanjagermotor en ook de aanjagerschakelaar perfect. Als de auto daarna een poosje stil heeft gestaan en ik start hem dan dan doet de aanjagermotor en ook de schakelaar niets. Tijdens het rijden springt de aanjagermotor soms ineens aan en dan werkt de schakelaar ook normaal. De auto heeft pas een grote beurt/APK gehad en ook is de distributieriem vervangen. Ook zijn tijdens deze beurt de ventilatiekanalen gereinigd (actieprijs Opeldealer € 35) en zijn de airco/microfilters vervangen. Weet iemand een oplossing??

Dries_2106

Geplaatst door Dries_2106 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jethro (0), 16 jaar geleden

Klinkt als een slecht contact.

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

contact op kachelmotor waarschijnlijk gammel of verbrand

Dries_2106 (0), 16 jaar geleden

Ik heb na het plaatsen van mijn probleem de aanjagermotor uitgebouwd. Toen ik op het kunststof kapje met daaronder de koolborstel tikte viel er enorm veel troep uit. Ik heb toen dat kapje verwijderd (4 plastic lipjes plus 2 metalen klemmetjes) en daar zat enorm veel troep in, waaronder ook verbrand blad e.d. Ik heb de zaak schoongemaakt met een kwast en daarna opnieuw provisorisch aangesloten. Alles werkt weer goed. Hoe kan het dat er zo veel troep bij de koolborstels kan komen? Die zitten toch buiten het ventilatiekanaal. Of kan dat komen doordat de motor ondersteboven hangt en de troep naar beneden is gevallen via het asje?? Zoals ik ook al aangaf bij melding van mijn probleem zijn de ventilatiekanalen door de Opeldealer schoongemaakt. Zou die troep daardoor in de aanjagermotor zijn gekomen, omdat ik daarvoor nooit problemen had?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.