Opel Astra: vocht probleem airco astra Opties

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTL

Ik heb zeker met dit warme weer een probleem dat als de airco van de opel astra (2000) aanstaat dat onder bij de vloermat van de bijrijder water
druppels komen. Als ik zonder airco aan rijdt beslaat de voorruit vrij snel. Ik heb al eens alles bekeken maar kan het niet vinden. Het pollenfilter is droog en wordt jaarlijks vervangen en zit ook juist gemonteerd. Condens afvoer kan ik niet vinden. Ik heb begrepen dat deze zich onder de auto bevindt rechts van het middenconsole. Alleen kan ik 'm niet vinden, moet de auto dan op de brug of kun je het vanuit de motorkap zien? (iemand een foto?). Als iemand mij iets meer kan vertellen hierover graag. Als het een verstoppende condensafvoer is hoe krijg ik deze het beste open? Ik heb geen lekkende ramen of iets dergelijks. De auto heeft bijvoorbeeld net 5 uur stil gestaan, ik start de motor verwarming helemaal open, ventilatiestand ook helemaal open dan worden de waterdruppels tegen de voorruit geblazen. Nee ik heb ook geen lekkende binnen radiator. Wie weet raad?

graatje

Geplaatst door graatje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tom22 (0) PRO, 16 jaar geleden

de afvoer is onder de motorkap moeilijk te vinden van onder de auto beter hij zit als je onder de auto staat met je gezicht naar achter links op het schutbord,het is een gebgen flixibel rubberpijpje de opening is een soort plusje ( + ), deze is het makkelijkst los te maken met een lang dun luchtspuitje. denk dat je probleem dan echt is opgelost

graatje (0), 16 jaar geleden

Vandaag even op de brug gezet en gezocht naar het slangtje met het kruisje! Gevonden en op geknepen en er kwam me toch een plas water uit, bedankt voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.