Opel Astra: radiator

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 dtl 68pk

bij deze astra is er een lekkage van koelvloeistof , na lang zoeken lijk ik de oplossing gevonden te hebben . de radiator lekt . ik zie geen gat of beschadiging , maar toch lekt er een kleine hoeveelheid koelvloeistof . ik zou het koelsysteem willen afpersen , maar beschik niet over zo'n apparaat . ik heb reeds een flesje koelsysteemdichter aan de koelvloeistof toegevoegd , maar echt dicht lijkt het toch niet . Wel wat minder , maar nog een beetje lekkage .
Binnenkort zal ik waarschijnlijk de radiator moeten vervangen , kan iemand beschrijven of ik ergens speciaal rekening moet mee houden bij het vervangen , ik zie namelijk zo een klein radiatortje bevestigd tegen de grote radiator . ( oliekoeler ? ) moet deze ook los ?

is deze motor zelfontluchtend of ontluchten via de temperatuursensor ?
wat gebruik ik het beste als koelvloeistof ? heb nog 5 l staan rode ( eigenlijk voor vw motoren ) mag ik dit gebruiken of beter niet ? graag enig advies en
dank bij voorbaat !

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

opelfan (0), 16 jaar geleden

niemand ?

jackvectrac2.0ne (0), 16 jaar geleden

Die kleine radiator zti waarschijnlijk met een paar bouten/schroeven vast. Deze moet je los maken. Dan de klemmen of bouten van de koelradiator los halen, leeg laten. Slangen losmaken en radiator eruit trekken. omgekeerd inbouwen.
Normaal ontlucht een motor zich zelf.
Systeem vullen tot dat het reservoir op peil is. Motor starten en eventueel bijvullen.

succes
Gr Jack

gerritv8 (0), 16 jaar geleden

elke garage heeft een tester als je zeker wilt zijn waar de lekage zit bij eventeel zelf vervangen andere kleine los maken deze is normaal van een automatenbak je moet voor deze reparatie niet bang zijn alleen als de vloeistof opvangt niet hergebruiken daar er zand mee komt .

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=gerritv8]kleine los maken deze is normaal van een automatenbak.......[/quote]
Niet dus, deze auto heeft een aparte motoroliekoeler.........

Gr.

opelfan (0), 16 jaar geleden

bedankt voor de reakties , wat bedoel je met automatenbak ? dit is geen automaat .
is het schadelijk om die rode koelvloeistof te gebruiken ? ik gebruik wellicht beter het blauw groene spul wat de opel dealer gebruikt ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.